Populært å jailbreake iPhone 4S

Populært å jailbreake iPhone 4S

«GreenPois0n Absinthe» lastet ned over én million ganger på et døgn.

Apples restriktive innstillinger for iPhone og iPad gjør at mange velger å «jailbreake» sine enheter.

Jailbreaking innebærer at man får muligheten til å kjøre programvare som ikke er godkjent av Apple, noe som blant annet gjør det mulig å bruke apper som av ulike årsaker ikke får lov til å ligge på App Store.

Stadig vanskeligere

Apple er ikke spesielt glad for at folk jailbreaker produktene de har laget. Prosessen er ikke ulovlig, men bryter ifølge Apple med garantien på produktet.

Siden iOS 5 ble lansert, har brukere av Apple-enheter med A5-prosessorer, det vil si iPhone 4S og iPad 2, ikke hatt en enkel måte å jailbreake sine enheter på.

Med den nye A5-brikken ble det nemlig enda vanskeligere å ta frem en såkalt "untethered jailbreak" - det vil si en som ikke krever at man kobler inn enheten i en datamaskin når man må starte om.

Absinthe A5

På fredag slapp imidlertid jailbreakgruppa Chronic Dev Team en ny løsning for de nyeste iDingsene kalt «GreenPois0n Absinthe», skriver Macworld Sverige.

Verktøyet har åpenbart vært etterlenget, for ifølge frontmann i Chronic Dev Team, Joshua Hill, har Absinthe blitt lastet ned over én million ganger i løpet av bare et døgn, ifølge nettstedet MacStories.

Mange trodde at jailbreaking ville bli mindre aktuelt etter at Apple slapp iOS 5 i fjor høst, ettersom oppdateringen kom med mange nye funksjoner som var etterspurt av brukerne.

GreenPois0n Absinthe finnes i versjon for både Mac, Windows og Linux. Man er nødt til å ha iOS 5.0.1 installert før man går i gang. Amerikanske PC World har en oppskrift på hvordan du går frem her. (PS: Jailbreaking gjør du selvsagt på eget ansvar!)

Du kan lese mer om Absinthe A5 på GreenPois0ns blogg. Under kan du se et videoklipp som viser hvordan selve jailbreakprosessen foregår:

Mobile Enheter