Projektor i DVD-brønnen

Projektor i DVD-brønnen

Fujitsu har lansert en projektor som integreres i den bærbare pc-ens DVD-brønn. Dette er verdens første av sitt slag, ifølge selskapet.

Nå er det slutt på å lure på om projektoren i møterommet virker, eller om det finnes en projektor der i det hele tatt. I stedet foreslår Fujitsu at projektoren skal være en integrert del av den bærbare pc-en som har bruk for muligheten.

Integrert

Løsningen er en projektor som integreres i den bærbare pc-en sin modulære brønn. Fra før har fabrikantene av bærbare pc-er brukt slike brønner til ekstra batteri, DVD-spiller eller rett og slett en tom vektbesparende ramme i brønnen. Dette er en logisk plass å plassere slikt ekstrautstyr på, og en slik projektor har jo ligget i kortene en stund nå, når vi ser hvor små eksterne projektorer har blitt de siste par årene.

Projektoren er klar til bruk på få sekunder, det er bare å folde ut linse og lyspære av stasjonen og klikke på plass. Da vil den bærbare pc-en være klar til å lage store bilder på lerretet, helt uten bruk av eksterne kabler eller en ekstra enhet som eieren må slepe med seg til møtet.

Fujitsu har foreløpig ikke oppgitt noen detaljerte tekniske spesifikasjoner på projektoren.

Klar i juli

Projektoren heter «Fujitsu Bay Beamer» og leveres som tilleggsutstyr til bærbare pc-er fra Fujitsu. Til å begynne med vil projektoren passe til pc-modellene Fujitsu LIFEBOOK P771 og Fujitsu LIFEBOOK S761.

Projektormodulen er det mulig å bestille fra første juli i år, og prisen kommer til å ligge omkring 500 Euro, eller knappe fire tusen kroner etter dagens kurs.

Mobile Enheter