Prøv internett på toget

NSB lover internettilgang på enkelte tog til høsten. Men garanterer ikke dekning.

NSB har valgt Nomad Digital som løsningsleverandør av trådløst internett og underholdningstilbud til NSB Persontog.

- Vi vet at mange av våre kunder venter på nettilgang på våre tog. Vi tar det et steg videre og gir mulighet til en rekke underholdningstilbud i tillegg, sier konserndirektør og leder for NSB Persontog, Stein Nilsen, i en pressemelding.

Varierende dekning

Med det nye tilbudet blir det trådløs nettilgang. Kommunikasjonen med internett vil basere seg på eksisterende mobile bredbåndsnett, så dekning og hastighet vil til enhver tid avhenge av dekningen og kapasiteten til de teleoperatørene NSB inngår avtale med.

LES TEST AV DAGENS LØSNING HER: Internett på toget

En del av tjenestene vil imidlertid være tilgjengelige lokalt i toget uavhengig av nettdekning. På lengre strekninger vil underholdningstilbudet omfatte utleie av håndholdte mediespillere der passasjerene kan kjøpe fremvisning av filmer, tv-programmer, nyheter og annet.

Gradvis innføring

Tilbudet innføres først på NSB Regiontog på strekningen Skien – Lillehammer. Her vil det i første omgang dreie seg om internettilgang. Deretter utvides dekningen til enkelte av NSB Regiontog mellom Oslo og Trondheim og Oslo og Bergen. Her vil det også være tilgang til underholdningstilbudet. Basert på erfaringene fra disse strekningene vil en gradvis videre utbygging bli vurdert.

Prisen på de ulike tjenestene kommer til å variere, men enkelte tjenester skal være gratis, som informasjon om toget og strekningen kunden kjører på.

Mobile Enheter