Se hvem som sender sms

Se hvem som sender sms

En ny norskutviklet tjeneste hjelper deg å holde oversikten i en travel hverdag.

118 Mobil lanserer en tjeneste som gjør at du kan se hvem som er avsender av SMS, samt innholdet, uten å måtte åpne den. For denne tjenesten trenger man ikke å ha forhåndsinstallert kontaktinformasjonen på telefonen.

I 2006 lanserte Mobile Nordic en tjeneste for å se hvem som ringer i form av navn og adresse uten at kontaktinformasjonen var lagt på mobiltelefonen. Tjenesten er i bruk i hele Norden og land som Tyskland, Spania, Italia og Frankrike.

Den nye tjenesten er en videreføring av samme ide, men nå med tekstmeldinger. Den gjør det mulig å se på meldingene uten å røre tastene, samtidig som man får med en gang opplysninger om personene som har sendt den.

- Det sendes flere milliarder tekstmeldinger hvert år i Norge. For noen er det vanskelig å holde oversikten. Med denne tjenesten vil det være mye lettere å følge med, sier Inge Andre Sandvik, som er medgründer og daglig leder i selskapet.

Forhåndsinstallert

Tjenesten er hovedsaklig norskutviklet av et team med 15 ansatte, med bakgrunn fra seks land. Men selv om 118 Mobil er et lite selskap, har de gode kontakter med mobilgiganter som SonyEricsson og Nokia. Nå åpnes det et eget kontor i Finland for å knytte enda tettere bånd med Nokia.

- Våre tjenester er tilgjenglig gjennom de applikasjonstilleggene som både SonyEriksson og Nokia tilbyr på nett. Men målet er å få dette forhåndsinstallert, forteller Sandvik.

Tekstmelding har blitt en viktig del av hverdagen, både i jobb og privatliv.

- Det er et paradoks at det til nå nesten ikke er blitt utviklet en eneste verdiøkende tjeneste som har gjort brukeropplevelsen ved sms mer nyttig. Det er nettopp dette vi nå har gjort noe med, sier han.

Oppslag

118 Mobil lanserer den nye funksjonen i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland. På mobilskjermen får man opp en boks som viser innholdet i tekstmeldingen, samt avsender og adresse. Dette fungerer ved å installere 118 Mobil-applikasjonen på telefonen, og dermed søker den automatisk opp avsender og adresse blant mer enn 150 millioner nummer.

- For teleoperatørene er dette en vinn-vinn situasjon. Vi har en modell med deling av inntektene, slik at det er lett for dem å hoppe på, sier Sandvik.

Ifølge Sandvik er det mye penger å spare for bedrifter. Et oppslag i telefonkatalogen på mobil koster opptil ni kroner. Tjenesten fra 118 Mobil koster 39 kroner per måned uavhengig av antall oppslag.

- Vi ønsker at våre tjenester er enkle å bruke og gir kostnadssparing for kundene. Med dagens press på økonomien kan det hende flere selskaper vurdere bruk av penger på mobil. Da kan vår tjeneste bidra til å få kontroll, sier han.

Mer om tjenesten kan du lese her!

Mobile Enheter