Siba i usb-skandale

Siba i usb-skandale

Usb-skandalen vokser. Også den svenske elektronikkgiganten Siba har solgt forfalskede minnepinner i Norge.

For en uke siden ble det kjent at merkevarer som Hama, Emtec og Micromemory har solgt minnepinner med altfor lav lagringskapasitet. I Tyskland har Hama og Emtec tilbakekalt 100 000 enheter, men her til lands var det kun Micromemory og distributøren EET som innrømmet at norske kunder var rammet. Nå er sitter også Siba i klisteret.

- Dette er en alvorlig sak som vi må til bunns i, sier Sibas innkjøpsansvarlige Ulf Lindell til Computerworld.

LES SAKEN HER: Storstilt usb-svindel

Siba-distributøren Dexxon hevdet for en uke siden at de ikke hadde forsynt det norske, svenske eller danske markedet med forfalskninger, men etter avsløringene forrige uke har vi mottatt en rekke tips fra publikum som viser det motsatte. Også Siba og Dexxon har nå mottatt klager fra misfornøyde kunder.

Emtec-minnepinner som er solgt med 4 GB lagringskapasitet gjennom Sibas norske nettbutikk har i virkeligheten kun inneholdt 1 GB.

- Det er riktig at Siba i Norge har støtt på et problem. De er i ferd med å undersøke alle sine butikker, og vi planlegger en ny sending til Norge i tilfelle det har oppstått en feil i partiet vi sendte før jul, sier salgssjef Roberth Carlsson i Dexxon til Computerworld.

LES OGSÅ: Leteng ble årets ikt-distributør

Siba gjennomfører nå en utstrakt testing av Emtec-minnepinnene både i Norge og Sverige for å kartlegge hvor stort problemet er. Det er foreløpig ikke klart hvor mange norske kunder som har kjøpt forfalskningene, og resultatet av den omfattende undersøkelsen vil ikke være klar før om flere uker.

- Vi har solgt veldig mange av disse minnepinnene i Sverige, men ikke så mange i Norge. Av de vi har solgt, er det kanskje bare fem prosent det er feil på, men det er en ren gjetning fra min side. Uansett er dette en ulykkelig sak for oss. Det er i prinsippet bedrageri, og noe vi må til bunns i, sier Lindell.

Dersom du er en av de uheldige kjøperne, må du selv ta kontakt med Siba. Du vil da få en ny og feilfri vare, lover Lindell.

- Vil dette få noen følger for deres forhold til distributøren Dexxon?

- Det har vi ikke tatt stilling til, sier Lindell.

Har du mistanke om at din minnepinne er forfalsket, skal disk defragmenterings-verktøyet under Tilbehør-Systemverktøy i Windows visstnok ikke la seg lure på samme måte som Windows Explorer. Vil du være helt sikker, kan du teste minnepinnen med programmet H2testw.

Test usb-enheten din her . Fungerer ikke denne, prøv her .

Har du blitt svindlet? Tips Computerworld her.

Mobile Enheter