Slank og lett navigatør

Slank og lett navigatør

Test: Chicago-serien er første forsøk fra Route 66 på å ta opp konkurransen med mer etablerte merker som TomTom, Garmin og Navigon.

Route 66 har jobbet med geografiske informasjonssystemer siden 1992. Tidligere har selskapet laget Bluetooth-sett til smartmobiler og PDA-er. Nå har selskapet bestemt seg for å kaste seg inn i markedet for dedikerte enheter.

I den nylanserte Chicago-serien finnes modellene: 6000, 7000, 8000 og 9000. Bortsett fra pris, er det bare kartdata for Europa eller en bestemt region og mulighet for mottak av trafikkinformasjon som skiller enhetene fra hverandre. Vår testenhet ble levert med kartdata for hele Europa og med mulighet for mottak av trafikkinformasjon (TMC). Kartdata blir for øvrig levert av Navteq.

Førsteinntrykket er meget bra. Enheten er slank, lett og leveres med en bredformatskjerm. Den trykkfølsomme skjermen har kurant lysstyrke og fungerer godt under alle lysforhold.

Slik er den i bruk

Chicago 9000 er meget enkel å bruke. Menysystemet er intuitivt og det tar ikke mange minuttene å sette seg inn i. Enheten støtter de mest kjente navigasjonsfunksjonene som interessepunkt, mulighet for å opprette egne favoritter og så videre. Vi har ingenting å utsette på brukervennligheten.

Selv om Chicago 9000 er brukervennlig, sliter den med et lite problem for oss nordboere. Enheten støtter ikke de norske tegnene æ, ø og å. Derfor er det vanskelig å finne frem til gateadresser som inneholder disse tegnene, for eksempel Østerdalsveien 1. Løsningen fra Route 66 er å søke på postnummeret i stedet. Det er for så vidt en mer presis løsning, men likevel ikke praktisk.

Det største problemet er imidlertid at enheten kan finne på å skru seg av selv. Vi opplevde dette flere ganger. Et annet mystisk problem er at noen ganger kobler GPS-en ut, og man forblir uten navigasjon i flere minutter. Etter fire til fem minutter fortsetter enheten der den slapp og gir gale anvisninger. Det er mildt sagt en smule frustrerende når man er på vei til et ukjent sted.

Konklusjon

Route 66 gjør en god debut med Chicago-serien. Selskapet har lykkes med både design og brukervennlighet. Prisen på toppmodellen er ikke avskrekkende og ligger et godt stykke under noen av de viktigste konkurrentene. Det eneste vi har å si noe på, er naturligvis at enheten er noe ustabil. Det trekker ned på totalinntrykket. Vi håper at Route 66 kommer med en programvareoppdatering som adresserer noen av disse problemene snart.

Route 66 Chicago 9000

Pris: Kr 3 600 inkl. mva.
Mer informasjon: www.66.com
Tekniske spesifikasjoner: 4,3-tommers trykkfølsom skjerm (480 x 272 piksler), usb-grensesnitt, SiRF Star III GPS, SD/MMC-spor, oppgitt batterilevetid: 4 timer og 30 minutter og vekt: 210 gram.

Karakterer

Installasjon: 10/10
Brukervennlighet: 8/10
Valuta for pengene: 9/10

Mobile Enheter