Slik kan du kjøre Windows på Ipad

Slik kan du kjøre Windows på Ipad

Citrix og Vmware med virtuelle arbeidsflater til Apples nettbrett.

Denne uka kom VMware til med en app for virtuelle arbeidsflater til Apples Ipad. View Client skal tilby enkel og sikker tilgang til fullfunksjons Windows-arbeidsflate gjennom nettbrettet, og kombinere fingerstrøk med utstrakt støtte for periferienheter.

Virtuelle arbeidsflater vurderes av mange bedrifter som skal ta skrittet over til Windows 7. I fjor viste en spørrerunde at nesten halvparten av norske bedrifter vurderte virtualisering som en migrasjonsvei. Økt kontroll og sikkerhet, mer mobilitet og lavere brukerstøttebehov er argumenter for en slik løsning.

Les mer: Nå får vi virtuelle arbeidsflater

VMware bruker helsesektoren som eksempler på bruk. Med en virtuell arbeidsflate i en Ipad kan sentrale pasientdata være tilgjengelig på en sikker måte overalt og hele tiden.

Øker temperaturen

Lanseringen skrur opp temperaturen i markedet for skrivebordsvirtualisering. VMware utfordrer Citrix på selskapets hjemmebane.

- Vi ønsker VMware velkommen etter, sier fungerende Norgessjef i Citrix, Erik Petersen.

- Vi har hatt vår Desktop Receiver-apps klar i App Store i snart et år. Vi er også klare med samme virtualiseringsløsning for Android og forbereder oss til det samme for HP WebOS.

Returnerer utfordringen

I virtualiseringsmarkedet er Citrix veteranen når det kommer til arbeidsflater. VMware dominerer innen server-virtualisering. Citrix konkurrerer i server-markedet med sin XenServer, men har så langt hatt mobile enheter for seg selv.

- Det er brukeren som skal får bestemme hvor det passer å jobbe, og hvilken enhet som passer der. Vi skal gjøre det mulig for bedriftene å tilby grensesnittet Receiver for alle typer enheter til sine brukere, forteller Petersen.

Receiver kan brukes for arbeidsflatevirtualisering eller applikasjonsvirtualisering. En av forfedrene til Receiver var Ica-klienten, som ble brukt i virtualiseringens barndom.

VMware tilbyr en partner-løsning fra Wyse for tilgang til virtuelle arbeidsflater over Remote Desktop Protocol.

- Vi utvikler hele tiden nye løsninger kundene etterspør og som er fornuftige. Vi vil etter hvert gi adgang til Client View over Android med egen app basert på en løsning med PCoIP. VMware kommenterer ikke hvilke funksjoner eller når et produkt som ikke er lansert, sier Robin Prudholm i VMware.

Begge app-ene er tilbudt gratis til nedlasting. VMware varsler samtidig til nyhetstjenesten til Computerworld at de har en apps for administrasjon av VMware-miljøer innsendt for godkjenning. Vcenter-app-en skal gjøre det enklere for it-avdelinger å administrere og drifte virtualiserte dataløsninger mens de er på farten.

Mobile Enheter