Slik skal Blackberry bli spennende

Slik skal Blackberry bli spennende

Verdens kjedeligste bedriftstelefon skal bli mer sexy med Microsoft.

Research in Motion (RIM) med smarttelefonen Blackberry som flaggskip ble omtalt som den kjedeligste bedriftstelefonen i verden under et mobilseminar i regi av distributøren Watchcom i Oslo i februar.

De ekstremt høye sikkerhetskravene som dette mobilmerket oppfyller er laget for levering og sending av epost på en sikker måte. En helt ordinær mobiltelefonfunksjon er hektet på i tillegg.

Det er ikke rart at Microsoft ser mulighetene. I det nordamerikanske markedet ligger Blackberry par med Apple i andel smarttelefoner. De er også klart største aktør i bedriftsmarkedet. Der har Nokia spilt en mindre rolle enn hva finnene har gjort i resten av verden. I februar kom Nokia inn i Microsoft-folden. Med RIM-avtalen er Nord-Amerika på plass.

Les mer: Vil ha Nokia-telefon med WP7 i år

Bing søker

Den ene avtalen omhandler bruk av søkemotoren Bing i applikasjoner for smarttelefonene og nettbrett fra RIM, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Microsoft og Yahoo de eneste reelle utfordrerne til Googles søkemotor. Microsoft har utviklet massiv støtte for at utviklere kan bruke Bing som søke- og karttjeneste for applikasjoner både i pc, web og i mobiler.

Les mer: Yahoo og Bing smelter sammen

I tillegg skal Microsoft investere tungt i Blackberry-plattformen. Det var noe overraskende Microsoft-sjef Steve Ballmer som selv annonserte avtalen under hovedinnledningen til Blackberry World, brukerkonferansen RIM arrangerer i Florida denne uka. Bing blir standard søkemotorvalg for alle Blackberry-enheter framover, inkludert Playbook-nettbrett. Den blir også integrert som søkefunksjon i versjon 7 av Blackberry-os.

BIng finner fram

Også søk i Bing ved hjelp av talekommandoer ble demonstrert under konferansen. Dette har vært blant kjernefunksjonene Microsoft har vektlagt når de har demonstrert unike egenskaper med Windows Phone 7.

Avtalen innebærer ikke at andre søkemotorer utestenges fra Blackberry-enhetene, men Bing vil få ekstra promotering og bli anbefalt som applikasjon i mobil-applikasjonsbutikken App World. Avtalen har et gjensidig element der Microsoft også må markedsføre og promotere Blackberry og deres produkter. Det gjenstår å se hvordan dette vil virke for mobilutfordreren Phone 7 eller for framtidige nettbrett der Windows skal være os.

På Playbook vil også en egen Bing-kartapplikasjon bli forhåndsinstallert.

Klare meldinger

Et samarbeid mellom RIM og Microsoft har allerede eksistert i noen år. Meldingsserveren Exchange og kontrollserveren BlackBerry Enterprise Server (BES) har vært gjensidig avhengige produkter. En god del ressurser har gått med til å forsikre seg om at de opererer smertefritt sammen. Nylig ble det også annonsert at den nye leietjenesten i nettskyen for Office-applikasjoner får selskap av en nettskyvariant av BES som supplerer Exchange levert fra nettskyen.

Ballmer antydet også at det vil komme flere annonseringer av et utvidet samarbeid mellom RIM og Microsoft. Ifølge enkelte bloggere skal dette skje innen utgangen av året, men dette er ikke bekreftet av noen av selskapene.

Mobile Enheter