Slik skal Microsoft få 20 prosent

Slik skal Microsoft få 20 prosent

Windows Phone skal ha 20 prosent markedsandel så snart som mulig, sier norgessjef Michael Jacobs.

Norgessjef Michael Jacobs i Microsoft er ekstremt fornøyd med mobilannonseringene de siste ukene.

Han vil derfor satse offensivt på selskapets egen Windows Phone-smarttelefon i Norge.

- Vi skal greie en markedsandel på tjue prosent for Windows Phone i Norge. Det skal vi få til så snart som mulig, sa Jacobs i et pressemøte tirsdag.

Bedre utgangspunkt enn før

Han viste til forrige uke Build 2014-konferanse og annonseringen av Windows Phone 8.1 med digital assistent, annonseringen av nye Lumia-telefoner fra snart Microsoft-eide Nokia og enklere app-utvikling.

Jacobs oppgir markedsandelen for Windows Phone i Norge til å ligge rundt fire prosent. I likhet med resten av verden er det Android som troner på toppen.

App-er og Cortana

Under Build 2014-konferansen i forrige uke introduserte Windows Phone 8.1, en kjempeoppdatering med flere funksjonsoppdateringer. Dette inkluderte Cortana, en digital, tale- eller tekststyrt personlig assistentfunksjon. I tillegg inneholder WP 8.1 nyheter i mediehåndtering, oppgavekjøring, utseende, dobbel-SIM, sikkerhet og fjernstyring.

Nokia fulgte med å annonsere tre nye mobiltelefoner, en ny toppmodell og to folkemodeller, som er laget for 8.1. I løpet av året kan alle Windows Lumia oppgraderes til WP 8.1. Selskapet blir formelt en del av Microsoft i løpet av dette kvartalet, og leverer 91 prosent av alle Windows Phone-telefoner som selges.

For å møte kritikken mot at det fortsatt oppleves at det er for få app-er til Windows Phone, annonserte Microsoft en felles app-utvikler-plattform. En app laget for en plattform, kan enkelt portes til alle andre plattformer. Dermed skal det bli enklere å lage funksjonsrike app-er som kan brukes på Windows Phone, Windows 8 eller Xbox uten mye kodejobbing.

Vokste 91 prosent til 3,3

Tall fra IDC for 2013 viste at Windows Phone globalt hadde en markedsandel på 3,3 prosent. Dette var en vekst på 91 prosent fra 2012, noe som hadde vært imponerende med et annet utgangspunkt enn 2,4 prosent.

Les om:

Mobile Enheter