Snart brenselcelle fra Microsoft?

Snart brenselcelle fra Microsoft?

Et selskap i New York som lager brenselceller til forbrukerelektronikk har startet produksjon for Microsoft.

- Medis Technologies hadde de første Microsoft-brenselcellene klare på fredag, sier direktør Robert Lifton i Medis til IGDs nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Kule dingser fra Tokyo

- Dette er vårt første kommersielle avtale, og vi tror at vi er de første brenselcelleprodusentene som selger i så store kvanta, fortsetter han.

Brenselceller produserer elektrisitet ved hjelp av kjemiske reaksjoner, som oftest ved hjelp av metanol. Medis brenselcelle bruker et spesialutviklet alkalisk drivstoff.

Målet er å lage så små brenselceller at de får plass i vanlig forbrukerelektronikk, som mobiltelefoner og mediespillere, slik at de kan lades omtrent som en lighter.

Kun til utvortes bruk

Dagens brenselceller er fortsatt for store til å få plass inne i produkter. Derfor vil de i første omgang brukes som mobile ladere som fungerer uavhengig av tilgang til elektrisitet. Produktet Medis nå har utviklet for Microsoft er en slik løsning.

Produksjonen startet på fredag, og selskapet håper å produsere mellom 20 000 og 30 000 enheter i måneden. Innen juli regner selskapet å ha klar nye produksjonslokaler med kapasitet på en million enheter i måneden.

Lifton ville ikke si noe om hvor mange brenselceller Microsoft har bestilt, eller hva de skal brukes til.

Det mest sannsynlige bruksområdet er som lader for Microsofts mp3-spiller Zune. En annen mulighet er at de skal brukes sammen med Windows-baserte mobiltelefoner og håndholdte pcer.

Medis håper også å selge produktet til mobiltelefonprodusenter, og har allerede en rekke leveringsavtaler klare.

Les mer om 24/7 Power Pack her.

LES OGSÅ: Toshiba viser brenselcelle

Mobile Enheter