Snart kommer USB 3 til mobilen

Snart kommer USB 3 til mobilen

Vil gi raskere dataoverføringshastigheter og redusere ladetiden for mobiler og nettbrett.

Standardiserings-organisasjonen bak USB annonserte på CES på søndag at usb 3.0-teknologien blir å finne på smarttelefoner og nettbrett innen utgangen av året eller tidlig neste år, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Smarttelefoner og nettbrett kommer til å få en MicroUSB-port basert på usb 3.0-teknologi som får plass på de små enhetene, sa teknologisjefen for USB Implementers Forum, Rahman Ismail, på CES-messen i Las Vegas på søndag.

Teknologien, som allerede er å finne på en del nyere pc-er, vil øke dataoverføringshastigheten til rundt 100 megabyte per sekund, eller grovt regnet 800 megabit per sekund (Mbps). Dagens mobiler og nettbrett bruker usb 2.0, som er mye treigere.

- Det som tar 15 minutter i dag vil ta omtrent et minutt og 10 sekunder, sa Ismail.

Krever mer strøm

Men overføringshastigheten til usb 3.0 på mobile enheter blir likevel mye lavere enn hva som støttes av usb 3.0 på pc-er, der farten kan komme opp i 5 gigabit per sekund. Årsaken er at raskere hastigheter krever mer strøm, noe som rimer dårlig med bærbare enheter som fra før sliter med dårlig strømkapasitet.

Nettbrett og smarttelefoner vil kunne lades raskere med den nye usb 3.0-teknologien. Den nye teknologien er bakoverkompatibel med usb 2.0 enheter.

Intel utfordrer med Thunderbolt

USB Implementers Forum jobber også med å redusere størrelsen på tilkoblingskontakten til usb 3.0-teknologien på pc-er, ettersom bærbare maskiner blir tynnere og tynnere. Den store størrelsen på dagens usb-kontakt kan være til hinder for at den blir inkludert i moderne pc-er.

Intel har sagt at selskapet akter å utfordre usb 3.0-teknologien med sin egen Thunderbolt-teknologi, og flere pc-er introdusert den siste tiden har vært utstyrt med både usb 3.0- og Thunderbolt-tilkoblinger.

Mobile Enheter