Store planer for små enheter

Store planer for små enheter

IDF: Intel har store ambisjoner for sin nye plattform for ultramobile pc-er, McCaslin.

McCaslin er utviklet for å favne om både ultramobile pc-er og håndholdte enheter og vil dukke opp på markedet i løpet av 2008.

Løsningen kan sammenlignes med Centrino-plattformen for bærbare pc-er og er basert på en 65 nanometers lavenergiprosessor med kodenavn Steeley og en egen grafikkbrikke.

LES OGSÅ: Integrerer grafikk i prosessoren

Ifølge Intel er dette bare begynnelsen. Allerede samme år planlegger selskapet en oppfølger til McCaslin ved navn Menlow. Denne vil få en lavenergiprosessor basert på 45 nanometers produksjonsteknologi med kodenavn Silverthorne der grafikkbrikken er integrert på prosessoren for å spare plass og kutte strømforbruket ytterligere.

Nå også Linux

Den første ultramobile pc-en på markedet var basert på en plattform ved navn Origami som Intel utviklet i samarbeid med Microsoft. Dette var bærbare pc-er i miniatyr som kjørte Tablet-versjonen av Windows XP. Senere har det dukket opp modeller som kjører Windows Vista, blant annet Q1 Ultra fra Samsung.

LES OGSÅ: Samsung Q1 i ny utgave

Anand Chandrasek hos Intel forteller til IDGs nyhetstjeneste at Intel nå vil bidra til å fronte Linux som et alternativt operativsystem for denne typen pc-er. De to første Linux-selskapene som Intel samarbeider med er Kinesiske Red Flag Linux Software og Canonical, som står bak Ubuntu Linux.

LES OGSÅ: Centrino med WiMax

Mobile Enheter