Større og raskere flashdisk

Større og raskere flashdisk

Samsung har utviklet en ny flashbasert harddisk som er raskere, og har mer lagringsplass enn tidligere modeller.

Den nye harddisken har 64 gigabyte lagringsplass, og er hele 60 prosent raskere enn den nåværende toppmodellen på 32 gigabyte.

LES OGSÅ: Flash med masse plass

Det har tatt Samsung et helt år å utvikle en flashdisk med dobbelt så mye plass som 32-gigabyte-disken de lanserte ved samme tid i fjor.

Året har gått med til mer enn bare å doble lagringskapasiteten, Samsung skryter nemlig også av å ha økt skrivehastigheten med 60 prosent, mens lesehastigheten har økt med 20 prosent. Fordelene med flashdisker er blant annet at de bruker mindre strøm, bråker mindre og tåler tøffere behandling enn vanlige platebaserte harddisker.

Den nye disken leveres i 1,8-tommers formfaktor, og får dermed plass i små, mobile enheter som mp3-spillere og mobiltelefoner.

Ulempen enn så lenge er særdeles høy pris. En 32 gigabyte flashdisk koster hele 350 dollar, en pris som gjelder innkjøp i store kvanta. Prisen på den nye disken kan fort bli mer enn det dobbelte. Dermed kan det nok fortsatt ta litt tid før flashdisker er klare til å erstatte vanlige harddisker.

Masseproduksjon av de nye diskene er planlagt startet i løpet av andre kvartal i år.

LES OGSÅ: Flashdisk på 128 gigabyte

Les om:

Mobile Enheter