Tastatur-musikk-telefonen

Tastatur-musikk-telefonen

Nokias 5730 XpressMusic er nyskapende på mange måter.

Nokia har lansert en ny musikk- og underholdningstelefon som er utstyrt med et fullt QWERTY-tastatur som skyves ut på siden. Denne typen tastaturløsninger har til nå vært mest vanlig på på businesstelefonene.

Ved å innføre tastatur på denne telefonen ønsker Nokia å gjøre det enklere og kjappere å sende tekstmeldinger og holde kontakt med venner. Et nytt startskjermbilde inneholder en kontaktliste som gir rask tilgang til opptil 20 av vennene dine – med bilde av hver enkelt, om du ønsker.

Sosial musikktelefon
Nokia kaller telefonen for en "sosial musikktelefon", og viser til at du blant annet skal kunne se hva slags musikk vennene dine hører på akkurat nå.

Fra den nye startskjermen har du tilgang til musikk, spilltjenesten N-Gage, samt andre applikasjoner, som Facebook, bilder, karttjenesten Nokia Maps, osv. Du har også kontaktregisteret Ovi Contacts, hvor du kan se hvilke av dine venner som er pålogget for øyeblikket, og har mulighet til å chatte med disse.

Telefonen er for øvrig utstyrt med dedikerte taster som brukes i forbindelse med N-Gage-spill.

Musikkbutikk til Norge
Musikksnarveien gir tilgang til all musikken som er lagret på telefonen, i tillegg til Nokia Music Store, hvor du kan laste ned musikk. Nokia Music Store vil lanseres i Norge i løpet av de kommende månedene, ifølge en pressemelding fra Nokia.

Telefonen kan i enkelte land leveres med Nokias "Comes With Music"-tilbud, som betyr at man får ubegrenset tilgang til flere millioner sanger på telefonen. Musikken følger med i prisen på telefonen, og kan beholdes så lenge man ønsker. Foreløpig er ikke Comes With Music tilgjengelig i Norge, og det er noe usikkert når man vil kunne kjøpe Nokia 5730 XpressMusic – eller andre Nokia-telefoner – med Comes With Music i Norge. Men Nokia har fått i stand en avtale med Tono som gjør at tjenesten antagelig vil dukke opp her til lands i løpet av de nærmeste månedene.

Innebygget GPS
Nokia 5730 XpressMusic er basert på smarttelefon-systemet Symbian S60, og er ellers en forholdsvis godt utstyrt telefon med blant annet HSDPA, EDGE, WLAN (802.11b/g), Bluetooth og innebygget A-GPS (assisted GPS). Den 2,4 tommer store skjermen har en oppløsning på 240 x 320 piksler og 16 millioner farger. Kameraet har en oppløsning på 3,2 megapiksler. Telefonen har 100 MB minne innebygget, og det følger i tillegg med et minnekort på 8 GB.

Telefonen kommer i salg i 3. kvartal 2009 til en pris på rundt 3.000 kroner.

Les om:

Mobile Enheter