Tavletro til Windows faller

Tavletro til Windows faller

Fujitsu viser fram Windows-tavle, men venter fortsatt på Windows 8.

Denne uka kunne endelig Fujitsu vise fram sitt nettbrett/tavle-pc basert på Windows 7. Selskapet er en av veteranene innen nettbrett. Det har trofast lansert og levert pc-er med nettbrettdesign i over ti år. Men det skinner igjennom at de gleder seg til Windows 8, som det ryktes skal være tilpasset berøringsskjerm i sterkere grad enn tidligere.

Selger overraskende bra

I mellomtiden kompenserer Fujitsu med et eget programvaresett av verktøy som skal tilpasse Windows til tavlebruk. Dette fungerer høvelig bra, men det er åpenbart at et operativsystem som er designet for denne bruken vil ha en fordel.

Likevel tror Fujitsu på sin plattform.

- Nå har det faktisk solgt overraskende bra, sier den ferske produktdirektøren Henrik Schanche i Fujitsu i Norge.

Produktsjef for klienter, Remy Skogstrand, forklarer hvorfor.

- Kundene kan bruke vårt brett som det er, rett inn i virksomhetens systemer uten tilpassing og opplæring. Bedrifter er bekymret for sikkerheten, og der har et bedriftsorientert produkt en fordel. Integrasjon og administrasjon er på plass fra starten, og man kan likevel tilby en type løsning som noen brukere vil ha.

Skogstrand er enig at det er et nytt moment i markedet etter at Apple kom med sitt produkt i fjor.

- Apple endrer og skaper nye behov. Men vi har god avsetning på vårt nettbrett til kommuner som vil redusere papirvelde, app-utviklere, butikker, helse, oljevirksomhet og skolesektoren.

Sikrere og åpen for det meste

Han nevner spesielt en applikasjon som Microsoft OneNote. Denne programvaren er medlem i Office-familien, og støtter innsamling og søk av mange typer data. Notatblokkfunksjonen med håndskriftgjenkjenning gjør den til et vanlig følge for Windows-nettbrett.

Les mer: Proft nettbrett fra Fujitsu

Stylistic Q550 er basert på en Z670 Intel Atom-prosessor. Denne prosessorfamilien er beregnet for enklere løsninger, og Intel har solgt over 100 millioner av typen siden de introduserte de første mini-pc-ene med denne løsningen for fire år siden.

Fujitsu har stappet inn flash-ssd-disker med innebygd kryptering, fingeravtrykksleser, smartkortleser mulighet for sikkerhetsbrikke (tpm), og støtte for fjernkontroll og fjernsletting av enheten om den tapes av en eller annen grunn. Det er også en pakke med forskjellig programvare med sikkerhetsverktøy.

Skjermen er en 10,1-tommer kapasitiv berøringsskjerm med støtte for bruk med fingrene og for en medfølgende digital penn.

Som standard er det firebånds-wlan og Blutetooth 3. Som variant er det mulig å få 3G-mobilnett og GPS. Den som er lei av adaptere for alt mulig kan glede seg over hele alfabetsalaten av grensesnitt: Audio inn- og ut, dokkingstasjon, hdmi, 2 kamera, mikrofon, sim-kort, sd-minnekortport og usb2.

Utelukker ikke konsum til evig tid

Representantene for Fujitsu er klar på at de ikke anser Stylistic Q550 som en Apple-konkurrent. Dette brettet er rettet inn mot bedriftsmarkedet, i tråd med satsingen for den norske avdelingen.

Selskapet forlot konsument-pc-markedet i fjor, fordi det var vanskelig å få noen god lønnsomhet ut av dette markedet. Denne beslutningen står foreløpig fast, selv om Fujitsu internasjonalt satser massivt på dette segmentet.

- Jeg har et mandat til profitt, ikke til «loss». Men det er ikke en bastant beslutning, sa norgessjef Kjell-Erik Tenold om hvor de står i den saken.

Les mer: Fujitsu: - Ipad er vår!

Mobile Enheter