Telenor lanserer 4G på Svalbard

Telenor lanserer 4G på Svalbard

Huawei har bygget verdens nordligste LTE-nettverk i Longyearbyen.

Huawei og Telenor lanserer verdens nordligste LTE-nettverk, 100 år etter at Telenor bygget det første telegraftårnet på Svalbard.

Basestasjonen er plassert i Longyearbyen, 78°13'N, hvor ekstreme værforhold og temperaturer ned til minus 50 om vinteren er en del av omgivelsene.

Svalbard ledende

Under åpningen av basestasjonen kunne fremmøtte teste ut nettverket og de ble belønnet med jevn og stabil streaming av HD-video med en nedlastningshastighet på 100Mbps.

- Svalbard har i de senere årene endret seg radikalt, og vi har kontinuerlig oppgradert kommunikasjonstilbudet for innbyggerne. Lanseringen av dette avanserte LTE-nettverket markerer neste skritt i vår utvikling, sier Harald Norvik, styreleder i Telenor Group.

Huawei fornøyde

Huawei har vært den eneste trådløse leverandøren for Telenor Norge siden 2009, og er ansvarlig for innsatsen rundt moderniseringen av hele GSM/UMTS-nettverket i Norge.

- Gjennomføringen av LTE-lanseringen på Svalbard viser at det trådløse utstyret til Huawei er i stand til å yte optimalt i de mest ekstreme værforhold. Det har vært en ære å samarbeide med Telenor, og vi er stolte av å kunne tilby dette avanserte kommunikasjonstilbudet til innbyggerne på Svalbard, sier Berit Kjøll, direktør i Huawei Norway.

Mobile Enheter