Telenor vil ha din gamle mobil

Telenor vil ha din gamle mobil

En landsomfattende ryddeaksjon har samlet inn 10.000 mobiltelefoner.

Den landsomfattende innsamlingsaksjonen av brukte mobiltelefoner har nådd 10.451 innsamlede telefoner, skriver Telenor i en pressemelding.

I fjor ble det solgt rundt 2,4 millioner mobiltelefoner i Norge. I samme periode ble bare 35.000 gamle mobiler levert inn til resirkulering, ifølge anslag fra Elretur.

Holdt på en måned

Innsamlingsaksjonen "brukt mobil, nye muligheter" er et samarbeid mellom Telenor og Norges Idrettsforbund og innebærer at idrettslagene går fra dør til dør og samler inn gamle og brukte mobiltelefoner. På verdens miljødag 5. juni startet 500 idrettslag arbeidet med å samle inn brukte mobiltelefoner over hele Norge.

- Det er en viktig del av Telenors samfunnsansvar å bidra aktivt til økt resirkulering av brukte mobiltelefoner, og det er svært viktig for miljøet at disse mobilene resirkuleres. Vi er fornøyd med den første måneden, men vi er også svært spent på fortsettelsen, sier direktør for samfunnsansvar og kommunikasjon, Torild Uribarri.

De brukte mobiltelefonene blir enten resirkulert, eller restaurert og videresolgt i bruktmarkeder i Asia. Overskuddet fra programmet tilbakeføres til idretten og til veldedige formål med en klar grønn profil.

Støvsuger Førde

For hver mobiltelefon som samles inn går 35 kroner til idrettslaget, og ifølge Telenor deltar idrettslag fra alle fylker i aksjonen. Blant de mest iherdige innsamlerne er Førde Idrettslag som foreløpig har sikret seg over 30.000 kroner i dugnadsinntekter med 876 innsamlede telefoner.

- Nå har vi støvsugd mesteparten av Førde, sier leder Jo Inge Gåsvær i Førde IL Fotball.

- Vi er et stort idrettslag med over 1300 utøvere, så vi har delt kommunen mellom lagene og gjennomført en god gammeldags dør-til-dør-aksjon. Idrettslaget har også annonsert i lokalavisen, og brukt sine samarbeidspartnere til å samle inn brukte mobiltelefoner. Pengene skal brukes til å gi utøverne et bedre sportslig tilbud, alt fra nye drakter til fotballer, sier han i meldingen.

Mobile Enheter