TEST: Dårlig GigaWorks-mini

TEST: Dårlig GigaWorks-mini

Creatives nye minihøytalere er stilige og små, men imponerer oss like lite.

Med de små skrivebordhøytalerne GigaWorks HD50 lover Creative maksimal stereoeffekt fra pc-en eller MP3-spilleren i mikrodesign. Størrelsen er kun syv centimeter i bredden, 14 centimeter i høyden og 9 centimeter i dybden.

Vi likte virkelig både utseende og fasongen på disse høytalerne. En titanfarget front gjør seg godt sammen med den hvite kroppen og den store volumkontrollen på høyre høyttaler, som har en diode som lyser i blått når strømmen er på. Stilig.

På grunn av størrelsen er elementene også svært plasseringsvennlige og de står stødig takket være at undersiden er kledd i gummi.

Høytalerne slås av og på med volumkontrollen og det er eneste knapp man har å forholde seg til. På baksiden av den høyre satellitten finner vi linjeinngang, uttak for venstre satellitt, strøm samt et uttak for Creatives X-30-dokkingstasjon som lar deg koble GigaWorks HD50 sammen med en iPod slik at den både lades og styrer musikken. Denne løsningen må imidlertid kjøpes separat.

Av kontakter savner vi et uttak for hodetelefoner i front. Dette er kjekk funksjonalitet som koster lite å implementere.

GigaWorks HD50 har lite annet å by på enn et pent ytre.

Men hva med lyden? Satellittene inneholder basselement og diskantelement og er basert på det Creative så flott kaller sin nyeste «HD»-elementteknologi. HD er i denne sammenheng en forkortelse for «Creative High Definition Drivers» og betyr rett og slett ingen ting. Videre uttales det at BasXPort-teknologi skal sørge for «musikkgjengivelse med hele frekvensområdet og flott lavfrekvent lyd» uten bruk av subwoofer.

Vi synes Creative skryter på seg litt mer enn normalt denne gangen. Vi har enda til gode å teste bra høyttalere fra denne kanten uten en aktiv basskasse. Lyden er klar, men med veldig lite fylde og dynamikk. Settet kommer ikke heller i nærheten av den kraftige lyden man får straks det er en aktiv bass inne i bildet. Vi lyttet til alt fra gladpop til metal, men må si at vi sjelden følte for å spille veldig høyt.

Creative forlanger 1 299 kroner for settet og dette er en drøy pris å betale. Når lyden ikke er spesielt god hjelper det lite at de er små og lekre. Skal du ha små høytalere fra Creative får du minst like god lyd med Inspire T10 til 495 kroner.

Mobile Enheter