TEST: Mus med lagringsplass

TEST: Mus med lagringsplass

Mobile Memory Mouse 8000 er en smart kombinasjon fra Microsoft. Synd den ikke er litt større.

Er du på utkikk etter en liten ekstern mus til din bærbare pc finnes det flere gode varianter å velge mellom fra både Logitech og Microsoft. Sistnevnte har nå kommet opp med en spesiell løsning som kombinerer både ekstern mus og ekstern lagringsplass.

Den trådløse radiosenderen musen benytter seg av ser ut som en vanlig minnepinne og er også nettopp det. Her får du altså både i pose og sekk. Dessverre er ikke lagringsplassen mye å skrive hjem om. Kun en stusselig gigabyte er til rådighet. Det er litt synd, spesielt med tanke på at du nå får minnepinner med fire ganger så mye plass for et par hundrelapper.

Selve musen er også litt i snaueste laget for en voksen person med normale hender. I min håndflate var det ikke spesielt ergonomisk. Noe av grunnen er at den er for høy og kort til at musefingren får skikkelig hvile mellom slagene. Du blir relativt anspent i hånden etter å ha brukt den en stund. Det finnes likevel langt bedre mus som er mer behagelig i bruk uten at dette gjør de spesielt mye større.

Lades opp av pc-en

En fin ting med denne musen er imidlertid at den leveres med oppladbare batterier og en liten kabel som kobler seg til musen og den kombinerte minnepinnen/mottakerenheten ved hjelp av en magnet. Dermed kan du fortsette å jobbe med en kablet løsning mens musen lader seg opp via usb-porten i pc-en.

Mobile Memory Mouse 8000 har totalt fem knapper, det vil sivs. to ekstra programmerbare knapper og et klikkbart rullehjul som kan beveges i fire retninger. Vi tror størrelsen på hånden din fort kan få betydning for hvor fornøyd du er med produktet. Vi fant musen til under 550 kroner på nettet, noe som gjør den vel verdt pengene såfremt du har små hender.

Mobile Memory Mouse 8000

Pris: Ca kr 600 inkl. mva.
Internett: www.microsoft.no

Pluss: Smart kombinasjon.

Minus: Litt for liten for mange.

Mobile Enheter