Toshiba med Android 3.0-nettbrett

Toshiba med Android 3.0-nettbrett

I motsetning til Motorola Xoom kommer dette ti-tommers brettet til Norge.

Toshibas kommende 10,1-tommers Android 3.0-nettbrett har tokjerneprosessor og spesifikasjoner som skal gjøre det spesielt godt egnet til film, musikk og underholdning.

Planene om det nye nettbrettet ble annonsert i en pressemelding i midten av februar, men har ligget litt under radaren og ikke fått i nærheten så mye mediedekning som blant annet Motorola Xoom, som ikke lanseres i Norge.

Vi har gravd frem det vi kunne finne av detaljer om nettbrettet, som kan bli et svært populært alternativ for de som ønsker seg et nettbrett i iPad-størrelse.

2 kjerner

Såvidt vi har klart å bringe på det rene kommer nettbrettet til å få navnet Toshiba Antares og benytte Android 3.0 (Honeycomb). Nettbrettet vil være basert på en Nvidia Tegra 2-prosessor med to kjerner, og den 10,1 tommer store skjermen vil ha en oppløsning på 1 280 x 800 punkter – det vil si 16:10-format. Til sammenligning benytter iPad en 9,7-tommers skjerm med oppløsning på 1 024 x 768 punkter (4:3-format). Skjermen på Toshiba-nettbrettet skal tilpasse lysstyrken i forhold til omgivelsene, og en teknologi som kalles Toshiba Resolution+ skal automatisk forbedre kvaliteten på video og tilpasse denne til skjermen. Resolution+ er en form for oppskalering og digital etterbehandling av video i lav oppløsning og dårlig kvalitet. Sammen med integrerte stereohøyttalere skal dette ifølge Toshiba gjøre nettbrettet spesielt godt egnet til filmvisning, musikkavspilling og spill.

Kommer til Norge

Toshiba Antares støtter 802.11n wlan og kan leveres med en valgfri 3G-modul. Det har både HDMI-utgang og en USB 2.0-port i full størrelse, samt en ekstra Mini USB-port og en MicroSD-kortleser. Det er to kameraer, ett fem megapikselkamera på baksiden og ett på to megapiksler på fremsiden, slik at du skal kunne bruke nettbrettet til videosamtaler. Batteridekselet på baksiden kan byttes ut med deksler i andre farger.

Pris er foreløpig ukjent, men nettbrettet skal være tilgjengelig i Norge i løpet av første halvår.

Mobile Enheter