Tredjeparts-utviklere til Iphone og Ipod Touch

Tredjeparts-utviklere til Iphone og Ipod Touch

Apple har nå lansert utviklerverktøy som gjør at tredjeparts-utviklere kan lage programvare for Iphone og Ipod Touch.

Utviklere kan nå hente ned de nye utviklerverktøyene fra Apples nettsider for utviklere. Applikasjoner for Iphone kan utvikles på Mac-maskiner hvor man har installert en ny versjon av Xcode, som foreligger i betaversjon som del av utviklerprogrammet for iPhone.

Programkoden kan testes ut på en «ordentlig» Iphone, men Apple har også lagt ut en programvarebasert Iphone-emulator. Dermed kan man teste ut programkoden på en Mac.

- Tusenvis av programmer

- Vi vil gjerne være med på å opparbeide et levende miljø av engasjerte tredjeparts-utviklere, som har potensial til å lage tusenvis av programmer for Iphone og Ipod Touch, sa Apple-sjef Steve Jobs da Apple lanserte de nye utviklerverktøyene.

De nye verktøyene er i praksis de samme som Apple selv har benyttet for å lage programvare for Iphone og Ipod Touch.

Apple har utviklet en ny versjon av utviklingsrammeverketøyet Cocoa for Iphone. Den nye versjonen har fått navnet Cocoa Touch og er basert på bruk av den berøringsfølsomme skjermen på Iphone i stedet for mus og tastatur.

Det er to sett med utviklerverktøy som nå er blitt gjort tilgjengelig. Beta Iphone SDK er tilgjengelig nå og kan lastes ned gratis fra Apples utviklersider. Iphone Developer Program koster derimot 99 dollar og er i første omgang bare tilgjengelig for utviklere i USA, men vil bli gjort tilgjenglig i andre deler av verden i løpet av noen måneder.

Les om:

Mobile Enheter