Trolltech inn i Linux-gruppe

Trolltech inn i Linux-gruppe

Trolltech slår seg sammen med storheter som Motorola, Panasonic og Samsung for å kjempe for Linux på mobilen.

Norske Trolltech offentliggjorde i dag at de slutter seg til organisasjonen Limo Foundation, en gruppe som jobber for å utvikle en ny Linux-basert plattform for mobiltelefoner.

Organisasjonen ble grunnlagt i januar 2007 av Motorola, NEC, Panasonic og Samsung, samt to av verdens største telekomoperatører – NTT Docomo og Vodafone. Limo teller nå 20 ledende selskaper innen mobil teknologi.

LES OGSÅ: Sammen for Linux-mobiler

Selskapet vil bidra med strategiske programvarekomponenter som kan føre til raskere utvikling og tilgjengelighet av Limo-apparater. Trolltech har allerede lang erfaring med utvikling av Linux-baserte mobiltelefoner.

- Vi har vært i samtale med Limo siden begynnelsen av 2007, og organisasjonen ser på Trolltech som eksperten innen Linux på mobile enheter. Vi har allerede mer enn 10 millioner Linux-håndsett på markedet, sier PR-sjef Siw Hauge til Computerworld.no.

- Vi ser at Limo er i ferd med å bli en av de viktigste standardene for Linuxs-baserte håndsett, takket være den store støtten organisasjonen får fra operatørene og produsentene. Vi føler vi har en plass i denne organisasjonen, og medlemmene har ønsket oss velkommen, fortsetter hun.

Hauge Avslører samtidig at selskapet vil lansere et nytt produkt på Mobile World Congress i Barcelona i februar.

LES OGSÅ: Trolltech på bilbane

Mobile Enheter