Trykkfølsom iPod

Trykkfølsom iPod

Apple lanserer en ny iPod med WI-FI og trykkfølsom skjerm

Klokken ti på formiddagen onsdag morgen stod Apples mektige sjef, Steve Jobs, på scenen i Moscone West Expo i San Francisco. Han fikk rungene applaus før han hadde sagt et ord.

-- I dag skal vi snakke om musikk. Vi har distribuert 600 millioner kopier av iTunes, og kunder har kjøpt og lastet ned 3 milliarder sanger, sa han ifølge Computerwolrds egen nyhetstjeneste.

Jobs hadde mer på hjertet. Han kunne fortelle at Apple lanserer en ny iPod touch med et nytt multi-touch grensesnitt, som gir brukere mulighet til å finne pg betjene musikk, filmer og bilder på en ny skjerm i bredformat - ved hjelp av fingertuppene.

Konseptet ble først utviklet for iPhone, men tas nå også i bruk på mp3-spilleren.

iPod touch har, som den første iPoden, også innebygd Wi-Fi trådløst nettverk, samt tre applikasjoner som utnytter seg av dette.

"Safari, en nettleseren for mobile enheter, gir brukeren mulighet for trådløst å se websider slik de ser ut på datamaskinen, med blant annet tjenestene Google Search og Yahoo! oneSearch. Apples YouTube-applikasjon lar brukeren trådløst få tilgang til over 10 millioner gratis videoklipp fra den mest populære videosiden på Internett. Og til slutt den nye iTunes Wi-Fi Music Store, som lar brukeren trådløst bla gjennom, lytte til og kjøpe sanger og album" heter det i pressemelding fra Apple.

– iPod touch er et landemerke for iPod. Den tilbyr en helt ny generasjon tjenester med et revolusjonerende multi-touch grensesnitt og innebygget Wi-Fi trådløst nettverk. Folk vil bli imponert over hvor tynn den er, og alt den kan gjøre, sa Apples Steve Jobs ifølge pressemeldingen.

Ifølge Apple vil iPod touch være tilgjengelig i løpet av september. 8GB iPod touch koster i underkant av 2 500 kroner og 16 GB-modellen koster rundt 3.300.

Mobile Enheter