Turbofart i påskefjellet

Turbofart i påskefjellet

Både Telenor, Netcom og Ice skryter av best dekning på mobilt bredbånd i påskefjellet. Sjekk skrytelistene her.

Med Turbo-3G får man tilnærmet bredbåndshastigheter via mobilnettet, noe som gjør det lettere og raskere å surfe på internett og bruke e-post også på påskefjellet. Turbo-3G er inntil ti ganger raskere enn vanlig 3G, med hastigheter opptil 3,6 Mbit/s. Normal hastighet vil ligge på 0,5-1,5 Mbit/s.

Telenors Turbo 3G-nett dekker flere titalls vintersportssteder i Norge og mer enn 110 tettsteder fordelt på 63 kommuner. Det betyr at påsketuristene har tilgang til mobilt bredbånd blant annet på en rekke populære utfartssteder i Sør-Norge som Beitostølen, Geilo, Hafjell, Hemsedal, Hovden, Kvitfjell, Oppdal, Sjursjøen, Trysil, Valdres og Voss.

Allerede før jul åpnet Telenor Turbo-3G i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.

- Vår Turbo-3G dekning skal utmerke seg som den aller beste med hensyn til kvalitet og kapasitet, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.

Se hele lista over hvor Telenor har bygget ut Turbo-3G her

NetCom har også bygget ut Turbo-3G på påskefjellet. Over 20 vintersportssteder, deriblant Hafjell, Oppdal, Trysil, Sjusjøen og Hemsedal, står klare til å gi påsketuristene full fart på mobilsurfingen.

- Ta med laptopen og Netcoms usb-modem på hytta, og du har et fullverdig bredbåndsalternativ til fjells. Nå kan du lese nyheter, sjekke e-post og chatte med venner uten å irritere deg grønn på dårlige hastigheter, sier produktsjef i NetCom Hans Heggenhaugen.

Også NetCom tilbyr full dekning i Oslo og omegn, Bergen, Trondheim og Stavanger.

- Også steder som Kristiansand, Tromsø, Drammen og Bodø har Turbo 3G, så tilbudet begynner å bli bra for de som foretrekker bypåske og cafesurfing også, sier Heggenhaugen.

Les mer om Netcoms Turbo 3G-utbygging her

Ice vil også være med på leken, og mener de leder turbo-nett-kampen i påskefjellet. Ice dekker over 75 prosent av Norges areal - en dekningsgrad konkurrentene i det mobile bredbåndsmarkedet foreløpig ikke klarer å matche.

- I dag har vi ubestridt best dekning i hele Norge. Det gjelder enten du måler i antall byer, tettsteder, vintersporsteder eller kystdekning, sier administrerende direktør i Ice, Matthias Peter.

Se dekningskartet til Ice her

Les om:

Mobile Enheter