Twitter knuser både Apple og Android

Twitter knuser både Apple og Android

Mer enn dobbelt så populær med seksgangen i antall app-er på et år.

Mens Android og Apple kappes om hvem som når halvmillionmerket i antall app-er først, kan nettsamfunnet Twitter se eksplosiv vekst for sin plattform. Nylig passerte antall Twitter-applikasjoner én million, med 850 000 applikasjoner bare det siste året.

- Det kommer en ny app til vår plattform hvert 1,5 sekund. Veksten i applikasjonsmiljøet er konsentrert rundt analyse, publisering og informasjonstjenester, sier selskapet i en bloggartikkel .

Veksten er tilskrevet at utviklere ser store muligheter i å utvikle verktøy for å finne fram i all informasjonen som publiseres i den sosiale mikrobloggetjenesten, sier selskapet til Computerworlds nyhetstjeneste.

Summing på et sted

Det sosiale nettverket Twitter arter seg gjerne som en summetjeneste, og digitale verktøy brukes til å finne fram til, analysere og prioritere informasjonen som spres der. Det kan sammenlignes med hvilken oversikt man ville få om man fikk vite absolutt alt som sies og diskuteres på alle språk i og rundt Karl Johans gate i Oslo mellom Slottet og Oslo S en vanlig dag, prioritert og presentert i en personlig, brukeraktuell form.

Interessen er ikke bare knyttet til antall applikasjoner. Også investeringer har gått i taket i det siste. Twitter hevder de har 750 000 utviklere som jobber med applikasjoner til deres plattform. De har så langt dratt inn over 2,8 milliarder kroner fra investorer bare siden desember i fjor. Større selskaper har kjøpt opp Twitter-utviklermiljøer for 5,6 milliarder kroner i samme periode.

Ikke bare utviklerjubel

Suksessen har også en bitter bismak. Utviklere som har vært med lenge, i denne sammenhengen snakker man om fire-fem år, kritiserer Twitter. Dette skyldes at selskapet har fjernet grunnlaget for enkle applikasjoner som de har omdefinert til kjernefunksjonalitet. Slik har blant annet basal deling av fotografier og enkle app-er for mobile enheter blitt levert av Twitter selv.

Twitter har også sluttet med sin utviklerkonferanse Chirp, noe som har initiert en egen uavhengig utviklerkonferanse. Selskapet satser på å lage nettbasert støtte for sine utviklermiljøer i stedet. Nylig lanserte de et nytt nettsted som skal tilby mer funksjonalitet, bedre samarbeidsverktøy og bedre dokumentasjon for utviklere.

Applikasjoner til Twitter dreier seg ikke bare om mindre applikasjoner til mobile enheter, men også klient- og server-side-applikasjoner for dataanalyse og rapportering.

Les mer: Android Market passerer App Store

Mobile Enheter