Utviklere hyller ny Android-løsning

Utviklere hyller ny Android-løsning

Mer brukervennlig app-løsning er noe utviklere tjener godt på.

- Android Market har vært den mest kritiserte delen av Android-systemet. Utviklere har ikke vært fornøyd med inntektsmulighetene i forhold til hvordan Apple har lagt dette til rette, sier Ben Wood, forskingsdirektør hos CCS Insight.

Men nå får Google ros fra utviklere og analytikere. I går annonserte selskapet enklere betalingsløsning og enklere nettilgang for å anskaffe ”apps”.

Rydder opp i butikkrot

Nettleserversjonen av applikasjonsbutikken til Android gjør det enda enklere å finne og installere nye applikasjoner. I dagens Android-enheter er butikken kun tilgjengelig med en ikke spesielt avansert applikasjon. Rotet og manglende oversikt har gjort at mobilleverandører som LG og htc har laget egne løsninger for å filtrere ut og vise anbefalte applikasjoner for sine enheter. I nok en app.

Nettversjonen støtter også flere Android-enheter, noe som gjør den aktuell for den annonserte bølgen av tavler basert på plattformen. Enklere installasjon, samkjøring og målretting av applikasjoner er ansett blant mange kritiske faktorer.

- Dette er langt mer behagelig og problemfri installasjon enn viderverdighetene hos Apple, sier Konrad Hübner, som er en av utviklerne som er fornøyd med oppgraderingen, til vår nyhetstjeneste.

Vær sosial

Applikasjoner skal også enkelt kunne deles gjennom sosiale nettverkstjenester som Twitter og Facebook. Dette har vist seg som en effektiv kanal, noe stiftelsen organdonasjon i Norge opplevde da de delte ut sin donorkort-apps i januar. I løpet av et døgn spredning hos Twitter og facebook hadde applikasjonen nådd topp ti av applikasjoner i Norge.

Android-plattformen erobret i siste kvartal i fjor tronen som mest populære mobilplattform fra Symbian. Kravene og forventingene er med andre ord svært store.

Det å få på plass gode inntektsmuligheter for utviklere er sentralt. I den nye betalingsløsningen er det lagt til rette for prising i lokal valuta, og mersalg i form av oppdateringer og oppgraderinger som en integrert del av en mobilapplikasjon.

Tavletemperaturen stiger

Denne uken ble også nyeste tavleversjon 3.0 av Android demonstrert. Denne versjonen anses å være sentral for at de 85 tavlevariantene som ble annonsert under CES skal konkurrere med tavla fra Apple.

- Økt konkurranse vil øke utviklingstakten på alle plattformer, og dette vil bare være til fordel for forbrukere og kunder. Android 3.0 gir mulighet for helt nye tjenester, blant annet som en følge av større skjermer hos tavlene, sier Fredrik Andersson hos svenske Kondensator.

At Android er på vei til å bli poppis hos utviklere bekreftes av Appcelerator og IDC. De tre siste månedene i fjor steg interessen blant utviklere sterkt. Utviklere som var ”veldig interessert ” i utvikling for Android gikk opp tolv prosentpoeng til 74 prosent.

Mobile Enheter