Ventelister tømmer butikkene for Ipad

Ventelister tømmer butikkene for Ipad

Apple har gått tom for Ipad - før produktet er lansert.

Apple må åpenbart gire opp produksjonen av Ipad. Allerede nå er det klart at selskapet ikke greier å levere nok volum til å holde tritt med etterspørselen.

Ipad sendes ut i amerikanske butikker først 3. april, men siden 12. mars har det vært mulig å forhåndsbestille på Apples nettbutikk, og få produktet tilsendt hjem.

Tomt i butikkene

Nå opplyser imidlertid Apple at de som har bestilt en Ipad etter 27. mars, sannsynligvis ikke vil få den i posten før 12. april. Altså mer enn en uke etter lanseringsdatoen.

Ifølge amerikanske Computerworld rapporterer også de fleste andre elektronikkforhandlere i USA at Ipad-beholdningen nå i stor grad er reservert, og at de vil bli vanskelig å kjøpe en Ipad i butikken 3. april.

240.000

Det har vært mye spekulasjoner rundt Apple siden selskapet kunngjorde Ipads lanseringsdato. Daniel Tello, en amerikansk teknologiblogger, har brukt ordrenumre på Ipad-bestillinger for å estimere Apples salgstall. Fredag anslo Telle at det totale volumet var oppe i 240.000 enheter. Dette tallet inkluderer ikke bestillinger gjort av bedrifter, skoler og organisasjoner.

Det er bare Wifi-modellen som blir langt ut til salg på lørdag. Det dyrere modellen som både har Wifi og 3G kan også bestilles, men vil ikke bli levert før i slutten av april.

Les om:

Mobile Enheter