Verdens IPv6 dag

Verdens IPv6 dag

Den 8. juni er dagen da IPv6 får lov å boltre seg på Internett. I enkelte tilfeller blir dette permanent.

Det bør være en kjent problemstilling for det fleste at verden er i ferd med å slippe opp for IPv4 adresser. Dette er et problem som dessverre ikke har blitt tatt tak i på en seriøs måte. Problemet kan nå ikke lenger utsettes på grunn av alle de nye enhetene som folk ønsker å koble opp mot internett.

World IPv6 Day er en testdag for innholdsleverandører, hvor de har mulighet til å teste IPv6 i en begrenset periode. Dette vil gi de en sjanse til å se om systemene deres er klare og i hvilken grad denne overgangen vil påvirke kundene deres.

Denne dagen er det mange av de største som velger å være med på, blant annet Google, Yahoo og Facebook. En større liste over deltagere kan man finne her: http://www.worldipv6day.org/participants/index.html .

Hvis man besøker disse sidene og det ikke fungerer den 8. juni er det meget sannsynlig at man har et problem med IPv6. Ifølge tilgjengelig statistikk skulle dette utgjøre kun 0,03 prosent av brukermassen til Google.

I Norge har VG og A-pressen gått foran som gode eksempler: etter IPv6 dagen i 2010 besluttet de å slå på IPv6 permanent. Her snakker vi om noen av de aller største webstedene i Norge (Topp 5). Det skulle derfor ikke finnes noen unnskyldning for andre å ikke følge i deres fotspor.

Norge har nå fått en norsk avdeling av IPv6 Forum, de jobber med å informere og drive IPv6 utrullingen i Norge. Nylig avholdte de en IPv6-konferanse og har lagt ut video av flere av foredragene. Mer informasjon er tilgjengelig her: http://ipv6forum.no/

De som ønsker å test om de er IPv6 klare kan gå her: http://test-ipv6.com/

Mobile Enheter