Videotjeneste får egen app

Videotjeneste får egen app

Mangel på WebRTC-støtte i IOS førte til native Iphone app for videotjenesten Appear.in.

Gratistjenesten Appear.in er en fleiskbel løsning for videokonferanse basert på standarden WebRTC. Løsningen kan brukes fra hvilken som helst nettleser som støtter denne standarden, inkludert chrome, Firefox og Opera på desktop i tillegg til Chrome og Firefox på Android.

Men Iphone har vært en utfordring, for IOS støtter ikke WebRTC-standarden. Derfor bestemte teamet bak Appear.in seg for å utvikle en native app for Iphone.

Applikasjonen ble lansert denne uken, og er gratis tilgjengelig i Appstore.

Nå kan alle bruke Appear.in

- Det har vært stor etterspørsel etter en IOS-app, siden det foreløpig ikke har vært mulig å kjøre appear.in i IOS, på grunn av manglende støtte for WebRTC i operativsystemet, sier produktsjef Ingrid Ødegaard.

Med den nye applikasjonen kan Iphone-brukere endelig ta del i videokonferanse direkte fra sine foretrukne mobile enheter. Den skal fungere like bra på mobilt nettverk som over trådløst nett (men vær obs på kostnadene når det gjelder førstnevnte).

Alle andre funksjoner som vi er vant med fra browser-versjonen er selvsagt tilstede, og det er ikke noe problem å opprette nye konferanserom. Videokonferanse kan også for eksempel startes direkte fra applikasjonen eller via lenke på epost eller SMS.

Fremtidens videokonferanse

Appear.in-løsningen er både rask, fleksibel og brukervennlig. Man trenger ikke registrere seg, og det er også gratis å reservere egne konferanserom. Inntil åtte deltakere kan delta i samme konferanse, og kvaliteten på både video og lyd er god. Alle data sendes som peer-to-peer (P2P), untatt i tilfeller der brannmur kreves at tjenesten er nødt til å ta omvei via en server.

Den fungerer utmerket, og målet for utviklerene som står bak tjenesten er da også å gjøre det så enkelt og praktisk som mulig å bruke videokonferanse, at det skal føles like naturlig å bruke videokonferanse som det er å ringe folk på telefon.

- Vi ser at Appear.in brukes både på arbeidsplasser og for privat bruk. Det at tjenesten gjør det så enkelt å invitere deltakere åpner opp mange bruksområder, for alle kan klikke på en lenke, sier Ødegaard.

Computerworld testet tjenesten i desember i fjor, og ble svært begeistret over den innovative løsningen.

Les også: Fremtidens videokonferanse

Siden lanseringen i august i fjor har tjenesten spredt seg over hele verden, og brukt i 193 land. Alt uten å ha brukt ett øre på markedsføring.

Forbedret tjeneste

Det er ikke bare IOS-applikasjonen som er nytt fra Appear.in, for teamet bak har gjort en rekke forbedringer den siste tiden.

Blant annet har skjermdeling blirr forbedret, og støtter nå høyere oppløsning, flere skjermer og muligheten til å velge hvilken skjerm man ønsker å dele. Konferanserom kan «eies» og beskyttes, slik at bare de som skal få lov å delta kan delta i videomøter.

Løsningen har også fått en god del oppmerksomhet utenfor Norge i det siste, med kraftig trafikkvekst fra Midt-Østen etter Appear.in fikk omtale på et nettsted i Dubai. Det spredte seg raskt i regionen, og tjenesten melder nå om mange nye brukere fra land som Syria, Libanon, De Forente Arabiske Emirater, Marokko, Yemen, Egypt, Irak og Kuwait også tatt tjenesten i bruk.

Appear.in har også vært nødt til å sette opp en egen relay-server i Tokyo, Japan, som raskt har blitt ett av de største brukerlandene for videotjenesten. I tillegg til god omtale i internasjonale tungvektere som Huffington Post, Lifehacker og BBC Click .

Du kan teste tjenesten selv, helt gratis, på Appear.in. Iphone-applikasjonen er tilgjengelig i Appstore.

Mobile Enheter