- Virtuell desktop er for dyrt

- Virtuell desktop er for dyrt

Inngangskostnaden for høy, men pris på drift og sikkerhet er uslåelig, mener Vmware.

De sterkeste konkurrentene innen virtualisering kjekler når det kommer til veksten videre. Godt rykte fra servervirtualisering gir Vmware et forsprang innen virtuelle arbeidsflater (vdi), men teknologien må bli billigere for å slå an.

- Vi oppfant virtuelle arbeidsflater. Vi blir utfordret av Citrix, som har sin styrke i virtuell applikasjonslevering. Nye analyser fra Gartner viser at det er vi som vinner i dette markedet. Mye av grunnen til dette ligger i at vi har gjort en god jobb når det kommer til servervirtualisering, sier Vittorio Viarengo, sjef for klientsiden hos Vmware, som besøkte Oslo i samband med Vmware Forum.

Virtuell vekst

73 prosent av beslutningstakerne foretrekker VMware foran 54 prosent for Citrix når det kom til virtuelle arbeidsflater, viser en undersøkelse av Goldman Sachs fra januar. Årsaken skal være at dominansen innen servervirtualisering gir selskapet høy tillit til gode produkter, god administrasjon og et komplett tilbud av tjenester og partnere.

- Utfordringen er at omstillingen gjør virtuelle arbeidsflater for dyr. Når det kommer til sikkerhet og drift er virtuelle arbeidsflater uslåelig kostnadsmessig. Men å bygge servermiljøet og tilpasningene som må til, krever en initiell investering som er høyere enn å velge tradisjonelle pc-løsninger, sier Viarengo.

Nettbrett

Han mener likevel at nye brukerenheter vil gjøre virtuelle arbeidsflater utbredt. Tidligere i vår fikk Vmware endelig på plass en løsning for nettbrett fra Apple, og de jobber med flere plattformer.

Les mer: Slik kan du kjøre Windows på Ipad

- Det er rundt en halv milliard nettklienter i bruk i bedriftene verden rundt. Mengden enheter per bruker øker. Det er klart at det er behov for en enklere og sikrere måte å håndtere arbeidsflatene til alle disse enhetene, så oppsiden i dette markedet er stort, mener han.

I tillegg til startinvesteringen, ser Viarango at sikker lagring kan bli en utfordring. Det hjelper lite om man får sikker tilgang til intern bedriftsinformasjon om dataene som hentes ut eller produseres spres ut på enheter uten kontroll eller sikring.

Nøytral, åpen utviklerplattform

Denne uka lanserte VMware sitt nyeste nettskytilbud. Cloud Foundry skal være nøytral for ulike utviklermiljø. Les videre på neste side!

Mobile Enheter