Vmware planlegger pc-ens arvtaker

Vmware planlegger pc-ens arvtaker

Datamaskinen vil i en ikke så altfor fjern fremtid bli erstattet med mobile enheter.

Det mener programvareselskapet VMware, som planlegger at pc-er vil bli erstattet med mobile enheter som håndterer mange ulike typer informajon samtidig.

Selskapet er en av de viktigste og mest sentrale aktørene innen virtualisering og skytjenester, noe som gir Paul Maritz, direktør i Vmware et unikt fugleperspektiv over bransjen. I følge Maritz vil den nye trenden bli å velge bort pc-er.

- Brukerne vil ha nettbrett og smarttelefoner. Den tid, da IT-avdelingen kunne si “vi har bestemt oss for at alle skal ha svart Dell laptop med Windows", er over for alltid, sier Paul Maritz til Computerworlds nyhetstjeneste.

Mobile enheter og informasjonsstrømmer

Det gamle grensesnittet for pc-er fødtes i Xerox’ forskningslaboratorier og ble videreført via Windows og Mac. Pc-verdenen var dokumentsentrert, men det nye knytepunktet for IT-utvikling vil bli informasjonsstrømmer som konsumeres av individer med mobile enheter.

- Vi beveger oss mot en post-pc-verden. IT-avdelingen må tilpasse seg en mye større heterogenitet og tilnærme seg nye måter å arbeide med IT-baserte enheter på, sier Maritz.

VMware er i ferd med å bevege seg fra å være en virtualiseringleverandør til å bli en ren skyleverandør, spår han.

- Hvis vi ikke begynner å planlegge for fremtiden blir vi det siste kapitellet i en klientserver i stedet for å bli det første i den neste generasjonen.

Nye muligheter ved bruk av skytjenester

VMware tror ikke på det Maritz kaller “den store boksen”, at en leverandør står for alt.

- Skyen, uansett om den er privat eller offentlig, er det motsatte av en sentralt definert it-portfølje. Skyen skaper nye muligheter for it-leveranser, som alle må tilpasse seg.

Han spår at all infrastruktur, blir som et automatisert lager hvor programvaren kjøres på toppen, med nye måter å levere tjnester til brukerne.

- Flere og flere bruker virtualisering som en del av sin kjernestrategi, forteller Paul Maritz.

Mer mobilt

Mange selskaper sitter fast med 20-30 år gamle programmeringskoder.

- Dette fører til problemer med Facebook-generasjonen. Folk ønsker å se, konsumere, og tilpasse informasjon, på en mer fleksibel og mobil måte enn før.

Mobile Enheter