- Windows Mobile 7 er forsinket

- Windows Mobile 7 er forsinket

Neste versjon av Microsofts operativsystem for mobiler skal la vente på seg.

Microsoft skal ha informert enkelte partnere om at Windows Mobile 7 vil bli forsinket. Partnerne hadde forventet å få systemet i hende tidlig neste år, men ifølge kilder Cnet har snakket med har mange nå fått beskjed om at systemet ikke blir klart før høsten 2009.

Det stikker i så fall kjepper i hjulene for programvareutviklere som hadde regnet med at Windows Mobile 7 skulle gjøre konkurransen mot Iphone mer aggressiv. Blant annet skulle den nye mobil-versjonen ha avansert handlingsgjenkjennelse, muligens på samme måte som Iphone, men muligens også ved at kameraet oppfatter handlinger.

Microsoft Tellme, som fokuserer på tale-input, skal også ha jobbet med funksjoner som vil bli inkludert i det nye operativsystemet.

Forsinkelsen kommer midt i Googles lansering av Android, og i tillegg skal RIM-produsenten Blackberry snart slippe nye telefoner.

Noen drypp ventet

Enkelte oppgraderinger i Windows Mobile er imidlertid ventet å dukke opp før Windows Mobile 7, blant annet en forbedret nettleser som skal muliggjøre visning av Flash såvel som Ajax-applikasjoner.

Microsoft vil ikke selv kommentere påstandene om forsinkelsene. Microsoft-direktør Steve Ballmer vært hittil vært taus om en konkret lanseringsdato for Windows Mobile 7, ifølge Cnet.

Les om:

Mobile Enheter