Den mobile fremtiden vises i Cannes

Den mobile fremtiden vises i Cannes

3Gsm World Congress i Cannes er nå i gang. Konferansen og store messeutstillingen er større og mer spennende enn tidligere. Det er ventet hele 35.000 deltakere.
CANNES: Verdens mobilelite er nå samlet i det store filmpalasset, Palais des Festival på den franske riviera, hvor den mobile fremtiden blir diskutert og vist fram. I fjor var det forhåndregistrert 27.000 besøkende, årets tall er 35.000.

Dette er en økning på 30 prosent, og viser med all tydelighet at tredje generasjons mobiltelefoni er i vinden som aldri før. Krisen i telekom- og mobilbransjen er nå over, hevder Carl-Henric Svanberg, konsernsjef for Ericsson.

Gigantarrangementet i Cannes begynte i tidlig i morges, men det er først i ettermiddag at den store messeutstillingen starter. For fem år siden var utstillingen begrenset til et lite område i kjelleren på filmpalasset, men i år er satt av fire store haller til det samme.

Siden i fjor har utstillingen vokst med 18 prosent, hevder arrangørene i organisasjonen Gsm World Association.

Norske selskaper med

I fjor var det 576 bedrifter som viste seg fram på messedelen av 3Gsm World Congress. I år har dette økt med åtte prosent til 624 bedrifter. Både Sverige og Irland har for eksempel store fellesstander, mens Norge ikke har noe slikt.

Vi vet at norske CellVision og Sound on Web har egne stander. Mens Colibria og Birdstep - som også skal være representert i Cannes - ikke er satt opp på det offisielle utstillingsprogrammet. Dette kan bety at de viser seg fram med samarbeidspartnere. Colibria har i forbindelse med andre store mobilarrangementer samarbeidet med finske Nokia.

Lanseringsrush

Under 3Gsm World Congress arrangerer alle de store selskapene pressekonferanser og møter med lanseringer av nye produkter, tjenester og systemer. Det sies at det skal arrangeres rundt 150 slike i løpet av de fire dagene konferansen pågår.

Bare mandag ettermiddag og kveld har World DAB Forum, Nokia, Symbian, Motorola, Siemens og Texas Instruments sine pressekonferanser.

3Gsm World Congress er også en forsmak på det som vil bli vist fram under Cebit-messen som starter 17. mars i Hannover, Tyskland.

Stor medieinteresse

I Cannes skal det være rundt 700 journalister og fjernsynsfolk til stede for å dekke 3Gsm World Congress. For bare sju år siden var det til sammenligning rundt 70 mediefolk som dekket den mobile "verdenskongressen".

Computerworld og PC World har allerede et reportasjeteam på plass i Cannes for å dekke arrangementet , slik at du skal få vite om de siste mobile trendene og produktlanseringene.

Sakene vil forløpende bli lagt ut lagt ut på internett, og det vil kommer egne artikler til papirutgavene av Computerworld og PC World Ekstra.