Mobilen blir minibank

Mobilen blir minibank

Snart kan vi sjekke saldoen og ta ut penger ved hjelp av mobiltelefonen.
Britene er førstemann ut til å teste den mobile "minibanktjenesten". Tilbudet blir tilgjengelig i to av de britiske bankene i High Street, London. Foreløpig er fire mobiloperatører involvert.

Minininibank

Intensjonen med tilbudet er at brukerne skal kunne se en liten versjon av minibankskjermen på mobiltelefonen sin. Tjenesten heter MobileATM, stammer fra fra pc service- firmaet Morse og Link, og vil blir tilgjengelig fra starten av 2005. Også antall Link maskiner som tilbyr pengeopplading av mobiltelefoner, vil bli utvidet, melder BBC.

Nyttig

Link, som er eid av 22 finansielle instistusjoner, håper servicen vil bli suksessrik fordi minibanker benyttes 100 millioner ganger i måneden i forbindelse med bankforespørsler.

Målet med mobiletjenesten er i første omgang å spare penger på små mobiltransaksjoner.

Brukere av flere mobil nettverk, blant andre Vodafone, får muligheten til å aktivisere MobileATM servicen ved å tekste en kode til banken sin. To dager seinere vil de motta et aktiviseringsnummer i postkassa. Som med minibanken, er de avhengig av et personlig identifikasjonsnummer for å sjekke bankbalansen sin.

Transaksjoner

Tjensten vil i første omgang kun være tilgjengelig for bankforespørsler. Link sier likevel de vurderer å tilby også andre tjenester i 2005, blant annet metoder hvor brukerne kan benytte mobilen til å betale for diverse goder.

Videre fremtidsutsikter for mobiltjenesten er å utvide kredittgrensen, samt overføre penger til andre kontoer.

Rundt 16000 pengemaskiner på Linknettverket tilbyr foreløpig opplading på mobiltelefonen.