Mobilen holder i to år

Mobilprodusentene sliter med å tilfredsstille kundenes behov.

For de mest motebevisste blant oss er ny mobiltelefon hvert år en selvfølge. Andre kan vente et par-tre år. Men noe nytt vil vi ha, og det legger blir opp til mobilprodusentene å tilfredsstille vårt behov for å bli overrasket.

 

I Europa byttes en mobiltelefon gjennomsnittlig ut etter litt over to år. Dette viser en undersøkelse som er gjennomført av amerikanske Telephia i seks land, Spania, Tyskland, Sverige, England, Italia og Frankrike.

 

Ifølge undersøkelsen har 27 prosent av de europeiske mobilbrukerne råd til å skaffe seg ny telefon hvert år. For 60 prosent skjer dette etter to år. De resterende 23 prosent går rundt med en "urgammel" mobil.

 

Spanjolene skifter hyppigst. Der har en mobiltelefon en levetid på 23,2 måneder. Dermed slår spanjolene svenskene. Tyskere bruker mobilen sin lengst, hele 26,7 måneder. For alle land samlet er snitt-tallet 25,1 måneder.

 

Sosialt press

 

Det er store forskjeller mellom aldersgrupper. For personer mellom 15 og 17 holder det med 20,3 måneder. Folk over 55 bruker telefonen i gjennomsnitt nesten et år lengre, og bytter den etter 30,8 måneder.

 

Bernard Brenner i Telephia synes ikke at disse aldersforskjellene er overraskende.

 

- Unge mennesker er mer følsom for sosialt press og mer mottakelige for ny teknologi, sier han til IDG News.

 

Brenner mener den høye utskiftingen legger mye press på mobilprodusentene.

 

- Med en gjennomsnittsalder på to år legges det høye krav på mobilprodusentene for å fornye sine produkter og tjenester. Det blir vanskeligere å oppnå en "må ha"-opplevelse blant kundene og tilfredsstille deres behov å bli overrasket, sier han.