Mobilen styrer kalenderen

Mobilen styrer kalenderen

Ansatte i Oracle gjør det andre bedrifter bare kan drømme om: De får tilgang til kalenderne ved å synkronisere mobilen med en sentral database.
Databasegiganten Oracle har laget en avansert kalenderfunksjon som likevel er enkel å bruke for alle ansatte som hele tiden på vei til og fra møter. Målet til utviklerne var at de ansatte skulle ha tilgang til kalenderen uansett hvor de nå skulle befinne seg på kloden.

Tidligere var kalenderen bare tilgjengelig via pc, men siden i sommer har 220 norske Oracle-ansatte kunnet bruke den også via mobilen. Vel og merke dersom denne har det standardiserte synkroniseringsverktøyet SyncML.

Når kan du møte?

Et eksempel: ved hjelp av OSC-kalenderen (Oracle Collaboration Suite) kan produktsjef Frode Pedersen booke et møte med markedsdirektør Harald Løvik og produktspesialist Kristin Korsell. Han vil via sin pc eller mobil få beskjed om når disse er ledige. Via det samme systemet kan han finne ledige møterom i Oracles mange møtelokaler i Norden.

Løvik og Korsell bekrefter møtet til Pedersen, men kvelden før selve møtet må de bytte møtested til en café i Oslo sentrum, siden de skal møte Computerworlds journalist. Straks Pedersen har ombooket møtested, går det en sms til Løvik og Korsell med beskjed om bytte av sted.

Når Løvik og Korsell synkroniserer sin bærbare pc eller mobiltelefon, får de også denne beskjeden.

-- Etter hvert går det rutine i å synkronisere mobilen med den sentrale bedriftskalenderdatabasen før du drar hjemmefra om morgenen. Dermed kan du sjekke om det har skjedd noen endringer i ditt dagsprogram. Skulle jeg være i et land eller område der jeg ikke får synkronisert mobilen med vår sentrale database, kan jeg sende et sms-spørsmål til databasen for å få ut de samme møteavtalene, eller jeg kan endre et møte. Mange funksjoner kan gjøres ved hjelp av sms, selv om det er litt mer krøkkete enn å bare synkronisere mobilen, sier Korsell.

Pda-en på hylla

Harald Løvik tror kalenderfunksjoner, eller såkalt PIM-tjenester (Personel Information Management), kommer til å bli killerapplikasjonen på mobilen for mange businessfolk i årene som kommer.

Mobil epost-tilgang er også viktig, men det viktigste er å få oppdatert kalenderen for hele bedriften uansett hvor du befinner deg, mener Løvik. Den mobile tilgangen til OSC-kalenderen har også gjort at Løvvik har lagt sin pda, PalmOne, på hylla. Han har rett og slett ikke bruk for den lenger.