Mobilen tåler ikke bergensvær

Mobilen tåler ikke bergensvær

Er fuktskader av regn en brukerfeil eller bør en mobil som selges i Bergen tåle 232 dager med vått vær?
I Bergen behøver du ikke forsøke å bytte telefonen din på grunn av fukt. Her regner det for mye til at det blir godtatt, skriver Ba.no

- Det er greit at mobilen ikke skal brukes i dusjen, men vanlig bruk i Bergen bør den tåle, sier Silje Trengereid.

Hun hadde mobilen, en Sony Ericsson T610, i tre måneder før det ble påvist fuktskader. Dette hevder Expert Bonus i Drotningsvik skyldes en brukerfeil og vil ikke gi henne en ny telefon. De henviser til mobilvettreglene som sier:

"Ved nedbør må ikke mobiltelefonen brukes under åpen himmel".

Det vil si at du ikke må ha brukt mobiltelefonen din utendørs i Bergen 232 av 348 dager hittil i år. Like mange dager har det nemlig vært nedbør i Bergen.

- Dette handler om å bruke sunn fornuft. Telefonen må ikke legges i en jakkelomme eller veske som blir kliss våt. Den kan heller ikke brukes når det regner. Da må du finne deg et tak, sier Trond Bentestuen, kommunikasjonsdirektør i Expert.

Det er vanskelig å unngå å bli våt i Bergen. Forrige måned hadde byen bare tre dager uten regn.

Norsk Teleservice krever at Trengereid betaler 387,50 kroner for å få tilbake en ureparert telefon eller 705,56 kroner for en fikset telefon.

- Det er ikke aktuelt at jeg betaler. Dette er helt klart en telefon som ikke har tålt normal bruk i Bergen. Jeg har sendt saken til Forbrukerrådet. Så får de avgjøre dette, sier hun.