Mobilene alle vil ha

Mobilene alle vil ha

Apple og Samsung kniver om de gjeveste plasseringene på salgsstatistikken, men januar-salget avslører også at Sony er på vei mot gamle høyder.

Det er NetCom som er ute med sine salgstall for januar. Ikke overraskende viser disse at gamle kjenninger fortsetter å dominere markedet, selv om det også forekommer endringer.

Apple, Samsung og Sony er aktørene som dominerer teleoperatørens salgsoversikt for januar, med Apples Iphone 5 som den mestselgende.

Mobilene som solgte mest i januar var:

1. (1) Apple iPhone 5
2. (2) Samsung Galaxy S III
3. (3) Apple iPhone 4S
4. (5) Apple iPhone 4
5. (4) Samsung Galaxy S II
6. (6) Samsung Galaxy Note II
7. (6) Sony Xperia Go
8. (-) Sony Xperia Acro S
9. (9) Sony Xperia V
10.(9) Samsung Galaxy Xcover

Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på smarttelefonsalget i selskapets 60 butikker, nettbutikk, kundesenteret samt hos forhandlere.Forrige måneds plassering i parentes.

LES OGSÅ:

TEST: HTC Windows Phone 8S - Rimeligere Windows Phone

Sony tilbake

- Sony er på vei til gamle høyder. Det er definitivt et pluss for mangfoldet i markedet og forbrukerne at Sony igjen konkurrerer med det beste fra Apple og Samsung, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom i en presseuttalelse.

Han mener man ikke skal se bort fra produsenter som HTC, Nokia, LG, ZTE og Huawei.

- Og dersom du har spesielle behov, finnes det også telefoner fra spesialprodusenter. Doro har eksempelvis brukervennlige og enkle telefoner myntet på eldre, mens Sonim selger ekstremt robuste telefoner til håndverkere og montører, fortsetter Renaas.

LES OGSÅ:

TEST: Sony Vaio Duo 11: Noe for seg selv

Halvparten bruker Ios

Apples operativsystem Ios var i 62 prosent (61 prosent i desember) av alle solgte telefoner i januar. 38 prosent (39 prosent i desember) av telefonene brukte Googles’ operativsystem Android.

LES OGSÅ:

TEST: Huawei Ascend D1 Quad U9510 - Rask, rimelig og stor Huawei