Mobilitet til alle situasjoner

Fujitsu Siemens har satt seg som mål å kunne levere mobile apparater for alle forhold.

-- Jeg elsker gadgets, men hva som virkelig gjelder, er prosjekter som vet å utnytte mobile apparater, fremhever Joseph Reger, teknologidirektør i Fujitsu Siemens Computer.

Et typisk scenario er erstatting av bærbare pc-er med notatblokk-pc-er med penn hvor tastaturet tilkobles ved den trådløse Bluetooth-teknologien.

Fujitsu Siemens har derfor gått sammen med SAP for å utvikle løsninger hvor bærbare apparater blir brukt til noe fornuftig. En mulighet er reiseregning via eksempelvis lomme-pc.

Som et resultat har selskapene opprettet tre felles kompetansesetre, i Walldorf i Tyskland, Sunnyvale i California og Tokyo i Japan.

I forbindelse med internet-versjonen av SAPs forretningssystem Mysap.com er følgende arbeidsfelt utpekt: CRM for mobil salgsstyrke, for mobilt servicepersonell, innen helse, detaljhandel, leveranseoppfølging, forsikring, spørreundersøkelser, produksjon og energiverk.

Til hjelp har Fujitsu Siemens åtte bærbare apparater like fra mobiltelefonen til industri-pc-er med Microsofts forskjellige operativsystemer eller Linux.

-- Det er en rekke problemstillinger vedrørende sikkerhet som må adresseres. Derfor er det viktig å ha sikre maskiner bak, påpeker Joachim Witte, leder av Fujitsu SAP Global Competence Center.