10 millioner på 10 dager

10 millioner på 10 dager

Fortsatt fryktelig populært å skyte fugler med sprettert.

Hvem skulle tro at det å skyte ned grønne griser ved hjelp av en sprettert og små fugler skulle være så populært? De enkle og svært så avhengighestdannende Angry Birds-spillene fra den finske utivkleren Rovio har så langt blitt lastet ned over 100 millioner ganger. Nå er det Rovios nyeste spill, Angry Birds Rio, som slår alle selskapets tidligere rekorder.

LES OGSÅ:

Angry Birds Rio lansert

Rovio har igjen skutt gullfuglen, og kunne via Twitter bekrefte at Angry Birds Rio ble lastet ned hele 10 millioner ganger i løpet av 10 dager. Spillet er tilgjengelig på iOS og Android, og tallene gjelder begge plattformene - og dermed også både betal- og gratisversjonene av spillet.

Det nyeste Angry Birds-spillet er delvis basert på den kommende animasjonsfilmen RIO, som er laget av skaperne bak blant annet Istid. Filmen kommer i både 2D- og 3D-versjon har premiere på norske kinoer 8. april, og er stemmesatt på norsk av blant annet Aksel Hennie, Tshawe og Yosef, Maria Haukaas Mittet og Håvard Bakke.

Gratis på Android

Angry Birds Rio finnes i demoversjon og betalutgave på Apples App Store. Spillet koster 6 kroner til iPhone eller iPod touch og 17 kroner til iPad. Android-brukere kan laste ned spillet gratis fra Android Market, men må da leve med et lite reklamebanner oppe i høyre hjørne på skjermen.

Det nye spillet har hentet inspirasjon fra filmen, og det er ikke lenger de slemme, grønne og eggstjelende grisene som er hovedfienden. Fuglene fra de tidligere spillene har blitt kidnappet og smuglet til Rio de Janeiro. Etter å ha brutt ut av fangenskap er målet å frigjøre andre fangede fugler. Angry Birds Rio gir deg 60 nye nivåer å bryne deg på, og Rovio lover at flere vil komme i løpet av året.

LES OGSÅ:

Angry Birds kommer til konsoll og Facebook

Mobilitet