21 Mbps mobilt bredbånd

21 Mbps mobilt bredbånd

Ericsson og Tre lanserer mobilt bredbånd med superhastighet i Sverige.

Nordiske mobilteleselskaper er i full gang med å bygge ut støtte for HSDPA eller også kalt turbo-3G. I Sverige tar imidlertid mobilselskaper Tre (3) et steg videre og bygger ut neste generasjon med enda raskere mobil båndbredde, kalt HSDPA Evolved.

Det Ericsson som har fått kontrakten med å bygge ut nettet som kan gi hastigheter opp til 21 Mbps (teoretisk). Ifølge en pressemelding fra den svenske industrigiganten vil 3 bli en av de første mobiltilbyderen som åpner opp for så høye hastigheter. Men foreløpig er det er det snakk om et svært begrenset område i deler av Stockholm. Den kommersielle lanseringen skjer først i løpet av andre kvartal neste år.

LES OGSÅ: Testet superraskt mobilnett

- Med oppgraderingen til 21 Mbps blir 3 en av de første operatørene med nye og rikere tjenester til mobilkundene, sier Ericssons Mikael Bäckström i en pressemelding. Bäckström er sjef for selskapet i Norden og de baltiske stater.

Ifølge avtalen skal Ercisson levere basestasjoner (RBS6000) som støtter HSDPA Evolved, som også kalles HSPA+. Etter lanseringen med en maksimalhastighet på 21 Mbps, sier Tre at de vil skru farten ytterligere opp til 28 Mbit per sekund i løpet av 2009. Deretter er neste skritt 42 megabit i sekundet.

I Norge har 3 konsesjon for det tredje 3g-nettet, men selskapet har ennå ikke startet utbyggingen her til lands.

LES OGSÅ: Teleoperatør har dårlig tid

Les om:

Mobilitet