4G og fire kjerner i neste iPad?

4G og fire kjerner i neste iPad?

RYKTE: Tredjegenerasjons iPad lanseres 7. mars og vil få heftige spesifikasjoner.

Etter at AllThingsD i forrige uke meldte at Apple kommer til å lansere iPad 3 den første uken i mars, har det eksplodert i spekulasjoner om det kommende nettbrettet.

Nå påstår Apple-bloggen iMore at lanseringen vil finne sted onsdag 7. mars, noe velinformerte Jim Dalrymple i LoopInsight også bekrefter. Dalrymple er kjent for å ha gode kilder internt i Apple.

iMore skriver også at iPad 3 vil ha en 2048 x 1536 pikslers skjerm, en firekjerners A6-prosessor og muligens støtte for LTE, også kjent som 4G.

Mye raskere mobilsurfing

4G gir teoretiske nedlastingshastigheter på opp mot 100 megabit per sekund, og dermed er farten høyere enn ganske mange norske bredbåndsforbindelser i dag.

Det har lenge gått løse rykter om at iPad 3 vil få støtte for 4G. Utrullingen av det raskere mobilnettet har gått tregt i USA, men ifølge MacRumors er dette i ferd med å endre seg.

Wall Street Journal skriver for øvrig også at det kommende nettbrettet vil ha 4G-funksjonalitet, og at amerikanske teleoperatører som AT&T og Verizon er nå klare for å tilby dette.

Dersom iPad 3 skulle vise seg å få 4G, vil det være gode nyheter for utvalgte deler av befolkningen her til lands også.

Netcom er allerede i de større byene klar med lynraskt mobilt bredbånd, og Telenor er i full gang med utbyggingen og skal i løpet av året tilby 4G til mange av sine brukere over hele landet.

Den nye iPad-en er også ventet å få bedre kamera og større batteri.

- Apple tester 8-tommer

Ellers så hevder Wall Street Journal også at Apple holder på å teste en iPad med 8-tommers skjerm og angivelig samme oppløsning som iPad 2, altså 1024 x 768 piksler.

Ryktene om en iPad mini har gått i årevis, uten at det har dukket opp noe faktisk produkt. Apple har selv avfeid tanken om et nettbrett med mindre skjerm enn 9,7-tommer, da de mener det er for lite.

Lanseringen av Amazon Kindle Fire kan ha vært med på å snu denne tankegangen.

Mobilitet