Acer med Android

Acer med Android

Acer er ventet å ha sin første Android-telefon klar i løpet av året, samtidig som de tester Android også til annet bruk.

Det begynner endelig å komme et greit utvalg av smartmobiler utstyrt med Googles operativsystem Android, selv om det enn så lenge ikke er noe særlig å velge i her til lands.

Nå jobber også Acer med smarttelefoner utstyrt med Android, og den første er ventet å komme i salg allerede i løpet av året.

- Hele bransjen er interessert i Android, sa Acer-sjefen Gianfranco Lanci på et møte med investorer i Taipei denne uken.

- Vi tester Android med tanke på bruk i en rekke forskjellige produkter. Først og fremst jobber vi med Android til smartmobiler, og jeg tror det er for tidlig å si om vi vil ha Android-baserte mini-pc-er i den nære fremtid.

Lanci mener at Android er meget godt egnet for kommunikasjon og nettrelatert bruk, men er ikke sikker på om systemet er like godt egnet til pc-er som det er til mobiltelefoner. Han mener at det er mye mer aktuelt med en smartmobil med Android, enn det er med en pc med Android.

Over millionen

Den første Android-baserte smartmobilen, HTCs G1, ble lansert av T-mobile på det amerikanske markedet høsten 2008. Så langt har det blitt solgt over en million G1-telefoner i USA.

Det er ikke på langt nær like imponerende tall som Apple kunne vise til etter lanseringen av iPhone, men det er uansett en imponerende oppstart for et helt nytt mobilsystem.

En rekke produsenter har avslørt planer rundt Android-baserte telefoner den siste tiden, blant annet HTC og Samsung. HTC var først på markedet med Android, og jobber med flere nye modeller basert på operativsystemet.

Samtidig som flere mobilprodusenter jobber med Android, har også pc-produsentene begynt å snuse på operativsystemet. Tidligere i vinter meldte HP at de er i gang med å teste Android på mini-bærbare.

LES OGSÅ:

HP vurderer Android fremfor Windows

Mobilitet