Adobe frir til Android-brukerne

PÅ KRYSS OG TVERS: Dropbox/Acrobat-integreringen med IOS-enheter utvides nå til Android-plattformen. (Ill.: Adobe)

Adobe frir til Android-brukerne

Dropbox blir nå integrert med Adobe Acrobat Reader for Android.

Over 300 millioner brukere har installert Acrobat Reader på sine Android-enheter, hevder Adobe. Disse brukerne vil nå kunne glede seg over at Adobe utvider samarbeidet og integrasjonen med Dropbox.

Det var høsten 2015 at Adobe inngikk et samarbeid med Dropbox, der målet var å forenkle og effektivisere håndteringen av PDF-dokumenter.

Portable Document Format er et Adobe-utviklet dokumentformat som ble frigjort som en åpen ISO-standard i 2008. Hensikten med PDF-formatet er å kunne utveksle dokumenter på tvers av dataplattformer.

Dropbox er en skytjeneste for lagring og synkronisering av datafiler, utviklet av noen amerikanske MIT-studenter og lansert i 2007. Systemet støtter følgende operativsystemer: Android, Blackberry 10, Blackberry OS, IOS, Linux, Meego Harmattan, OS X, Symbian, Windows og Windows Phone.

Tidligere har Adobe integrert Acrobat Reader, en gratis dokumentleser, med Apples IOS-enheter – Iphone og Ipad. Integrasjonen omfatter også Acrobat Document Cloud (DC) og skrivebordsversjonene av Acrobat Reader.

18 milliarder PDF-filer

– I løpet av få måneder har flere millioner brukere av mobile Acrobat Reader koblet denne opp mot sin Dropbox-konto. Over 18 milliarder PDF-filer er lagret i Dropbox, og vi håper Android-brukere ønsker de nye mulighetene velkommen, sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef i Adobe.

Av pressemeldingen fra Adobe fremgår det at så fort koblingen mellom Adobe- og Dropbox-appene er opprettet, kan man signere, fremheve, understreke eller kommentere PDF-filer i Acrobat Reader, og alle endringene blir automatisk lagret i Dropbox.

Deretter kan man enkelt dele oppdaterte dokumenter ved hjelp av en Dropbox-link eller en delt mappe. Filene blir synkronisert i Dropbox enten man åpner dem på nettbrett, smarttelefon eller pc.

Mobilitet