Adobe irritert på Apple

Adobe irritert på Apple

Flash på iPhone drøyer, og nå går Adobe hardt ut mot Apples restriksjoner.

iPhone-eiere har lenge ventet på Flash for iPhone. Både Adobe og Apple har sagt at det er under utvikling, men foreløpig har ikke mye skjedd. En av årsakene er at Apple mener at Flash er for ressurskrevende for iPhone. Det finnes dessuten regler i Apples utvikler-avtale som forhindrer programmer skrevet i såkalt interpreterende programspråk.

I forrige måned annonserte Adobe at det i den kommende Flash CS5 Professional vil bli mulig å lage applikasjoner i Flash som kan konverteres til iPhone, men en fungerende versjon av Flash til nettleseren Safari lar vente på seg. Og nå kan det virke som om det (snart) er slutt på tålmodigheten hos Adobe.

Prøver man å hente Flash-spilleren fra Adobe via en iPhone får man nå en feilmelding der Adobe skriver at Flash ikke kommer til iPhone eller iPod touch før Apple letter på sine restriksjoner.

Bare tiden vil vise om Flash offisielt finner veien til iPhone. Mange tror at Apple heller vil satse på en annen standard, HTML5. Selskapet er allerede involvert i utviklingen av HTML5-standarden og flere nettlesere har begynt å støtte den allerede.

Se for øvrig Adobe gjøre narr av Apple i videoen under:

Les om:

Mobilitet