Al Gore bekrefter nye iPhone-er

Al Gore bekrefter nye iPhone-er

Røper USAs tidligere visepresident Apples planer?

Har USAs tidligere visepresident Al Gore ved et uhell avslørt Apples planer om å lansere mer enn én iPhone i oktober? Eller var det en bevisst lekkasje?

Under en tale på en lederkonferanse i Sør-Afrika onsdag refererte Gore nemlig til «de nye iPhone-ene som kommer til å bli lansert i oktober», melder The Next Web. Oppsiktsvekkende fordi Al Gore har sittet i Apple-styret siden 2003.

Hvorvidt Gores kommentar er inspirert av de mange ryktene rundt telefonen, eller om han delte informasjonen på grunnlag av det han vet som medlem av Apple-styret, er ikke kjent, ifølge PC World USA.

Også interessant med kommentaren er også at Gore bruker flertall når han omtaler de nye iPhone-modellene. Dette "stemmer" med de mange ulike rapportene vi har hørt de siste par månedene om at det kan komme to nye iPhone-er: en kraftig oppgradert iPhone 5 og en enklere iPhone 4-lignende iPhone 4S.

Analytiker Mark Moskowitz i JP Morgan hevdet tidligere denne uken at en iPhone 4-plus kan være myntet på det kinesiske markedet, mens iPhone 5 - som enten vil være basert på iPad 2s A5-prosessor eller en A6-brikke og vil ha 1 gigabyte med arbeidsminne for bedre ytelse - vil slippes i andre større områder, skriver Macworld UK.

Deutsche Banks Chris Whitmore kom med lignende påstander i juni, men sa at iPhone 4S kunne komme til å bli lansert med kun forhåndsbetalte abonnementer.

At det kommer to nye iPhone-modeller kan forklare hvorfor det har blitt observert komponenter som ligner veldig på dem i nåværende iPhone 4, samtidig som det også har lekket ut plantegninger av en enhet som ser veldig annerledes ut, med en bredere hjemknapp, større skjerm, buede kanter og buet bakside.

Al Gores referanse til «neste måned» stemmer også med det vi vet om potensielle lanseringsdatoer. Også i går hevdet AllThingsD at en lansering ville finne sted tirsdag 4. oktober, altså om litt under to uker.

Les mer:

- iPhone 5 lanseres 4. oktober

Les om:

Mobilitet