Alle gode ting er ikke alltid 3

Alle gode ting er ikke alltid 3

Sjefene i svenske 3 vil til Norge. Nå er det opp til eierne.

Det svenske mobil- og bredbåndsselskapet "3" taper fem millioner svenske kroner hver dag. Det øker ikke akkurat sjansen for at de skal begynne å bygge ut et nytt 3g-nett i Norge. Men ifølge informasjonssjef Erik Hörnfeldt er en inntreden i det norske markedet ikke helt i det blå.

Svenske 3 har nemlig lisens for å bygge ut et nytt 3g-nett i Norge. Men det har vært ekstremt stille fra selskapet. Kanskje ikke så rart. Ifølge den svenske næringslivsavisen Dagens Industri så taper mobilselskapet fem millioner svenske kroner hver dag. Eierne måtte nylig skyte inn 2,7 milliarder svenske kroner for å holde selskapet oppe. Men det hindrer ikke selskapet i å vokse kraftig i Sverige. På ett år har de vokst med 344 ansatte, og hele konsernet teller nå 1 153 personer. Det er imidlertid ingen ansatte i Norge.

Den svenske informasjonssjefen Erik Hörnfeldt har som vanlig ingen spesielt dårlige nyheter til konkurrentene Telenor og NetCom, og heller ingen gode nyheter til brukere av mobile bredbåndstjenester.

- Vi starter ikke opp i Norge i løpet av denne uken, og ikke på førstkommende mandag heller, sier Hörnfeldt litt spøkefullt til Computerworld.

Utfordringen til selskapet er at de i september 2009 skal ha dekket 30 prosent av den norske befolkningen, ifølge konsesjonen. Og det er bare to år til.

- Det er vel på tide å komme i gang?

- Ja, det kan du si. Men vi kommer i første omgang til å satse i de største byene som Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Dermed vil vi nå 30 prosent ganske raskt, sier informasjonssjefen.

Interessant marked

Erik Hörnfeldt og resten av ledelsen i 3 betrakter Norge som er svært interessant marked og sier de etter hvert vil bygge opp en organisasjon for salg- og markedsføring. Og at det ikke tar spesielt lang tid å komme seg opp på 3g.

- Vi vil leie oss inn i eksisterende nett i de største byene, forteller han.

- Kan du denne gangen gi oss en dato for oppstart?

- Jeg kunne ønske jeg kunne, men det er nå vårt styre som først må gi oss et klarsignal, sier Erik Hörnfeldt.

Les om:

Mobilitet