Alle snakker om Android

Alle snakker om Android

Google omfavnes av produsentene på mobilmessen.

Mobile World Congress er gang i Barcelona og selskaper som Sony Ericsson, Acer, Motorola og ZTE har allerede lansert nye Android-mobiler.

Allerede før Mobile World Congress startet ble det bestemt at Android, med Google som bakmann, skulle være synlig over alt i byen som i disse dager er sentrum for verdens mobilbransje.

- Dette er definitivt Androids år, sier analytiker Francisco Jeronimo i IDC til Computersweden.

På Sony Ericssons pressekonferanse søndag kveld ble det klart at to av de tre nye smarttelefonene baseres på Android, og en på Symbian.

- I år er Android svært viktig, vi har godt samarbeid med Google, sier Sony Ericssons toppsjef Bert Nordberg og legger til:

- For to og et halvt år siden betydde Symbian alt. Nå er Android alt.

Åpenhet

Amerikanske Motorola slapp sin åttende Android-mobil på mandag. Android har vært mobilprodusentens hovedplattform siden i fjor høst.

- Android er viktig for oss fordi den er basert på åpen kildekode. Vi trenger tilgang til kildekoden for å utvikle gode grensesnitt, sier Christy Watts, Motorolas direktør for programvare på telefoner, ifølge Computersweden.

- Symbian kunne vært interessant om det hadde vært åpnet opp for ett og et halvt år siden. Da vurderte vi flere forskjellige plattformer, inkludert Limo. Vi konkluderte med at Android var den eneste plattformen som støttet neste generasjons mobile databruk, sier hun.

Det var Iphone som banet veien for vekst i datatrafikken på mobilen, men Apples operativsystem er lukket for andre mobilprodusenter. Det samme gjelder Blackberry fra RIM - som er spesielt populært i USA.

Symbian er i dag det største operativsystemet på mobiltelefoner, men er tett knyttet til Nokia. Apple, RIM og Nokia er også de eneste som ikke bryr seg om Android.

Satser på Android

Taiwanske HTC er den produsenten som hittil har hatt størst suksess med Android, spesielt med HTC Hero.

Selskapet står også bak Googles egen telefon som nylig ble lansert, Nexus One.

- HTC Hero er vår telefon for massemarkedet, sier nordisk direktør Peter Frölund til CS og legger til:

- Android er en meget viktig plattform for oss.

HTC har en stor pressekonferanse i dag, tirsdag, hvor selskapet presenterer nye Android-telefoner, men også trolig Windows Phone-mobiler.

HTC satser nemlig ikke bare på én hest. Windows Phone er selskapets andre store plattform.

Les om:

Mobilitet