Alt klart for Norges tredje mobilnett

Alt klart for Norges tredje mobilnett

Ericsson blir hovedleverandør for Mobile Norways 3G-nett.

Mobile Norway, et selskap eid av Tele2 og Network Norway, vil i løpet av de kommende årene bygge ut et nasjonalt mobilnett som vil dekke 75 prosent av befolkningen. Det vil bidra til en bedre infrastrukturkonkurranse i Norge til fordel for alle mobilbrukere i landet, heter det i en pressemelding.

- I dag er en gledens dag for norske mobilbrukere. Alt er klart for en omfattende utbygging av et tredje mobilnett som vil forbedre konkurransen og forbrukernes valgmuligheter i by og bygd. Det er et telepolitisk hovedmål i Norge å få på plass et tredje mobilnett, og vi er glade for å holde vårt løfte til norske myndigheter, som har lagt forholdene til rette for økt konkurranse, sier administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2 Norge.

Mobile Norway har valgt Ericsson som sin hovedleverandør for det tredje mobilnettet i Norge. Dermed er kampen om en av de største kontraktene i norsk teleindustri avgjort. Målet er at Mobile Norway skal bli verdens mest effektive og moderne mobilnett.

- Det har vært en svært aktiv prosess, med stort engasjement fra potensielle leverandører. Konsekvensen av dette har vært en utfordrende og tøff utvelgelsesprosess , sier konsernsjef Arild Hustad i Network Norway.

- Vi er stolte over å ha blitt valgt som leverandør av det nye 2G/3G nettet i Norge. Ericsson vil som verdensledende leverandør av mobilsystemer, sikre Tele2 og Network Norway en komplett løsning for transmisjon, radio- og kjernenett. Dette er en viktig kontrakt for Ericsson der vi kan utnytte den brede kompetansen vi har i Norge og der lokale ressurser vil stå for implementasjon og support, sier administrerende direktør Tor Frydenberg i Ericsson Norge.

Finanskrise

Mobile Norway-partnerne investerer for å nå målsetningen om å bygge verdens mest effektive og moderne nett. Det innebærer imidlertid ikke at kundene blir tilbud Long Term Evolution (LTE), såkalt 4G, som Netcom lanserte forrige uke. Mobile Norway satser i stedet på HSPA, såkalt turbo-3G, som skal gi kundene en teoretisk nedlastingshastighet på 21,6 Mpbs.

- Som de fleste industrielle aktører i en investeringsfase har vi merket konsekvensene av finanskrisen. Dette innebærer at vi er forsinket i henhold til den opprinnelige nettutbyggingsplanen, sier parhestene Hustad og Dyrnes, som understreker at de vil gjøre alt i deres makt for å innhente så mye som mulig av forsinkelsen i løpet av de neste to årene.

Les om:

Mobilitet