Analyser trådløsnettet på mobilen

Analyser trådløsnettet på mobilen

Wifi Analyzer viser hvilken kanal det er lurest å koble seg opp mot.

Bor du i et område med stor tetthet av trådløse rutere, har du muligens lagt merke til at det trådløse nettverket kan oppføre seg ustabilt.

En meget vanlig årsak er som regel interferens. Har du mulighet til å skifte frekvensbånd, kan det være verdt å teste med andre ikke overlappende kanaler eller i verste fall: kanaler med minst mulig belastning.

Det store spørsmålet er selvsagt: hvordan finner man den mest optimale kanalen?

Takket være dette kjekke verktøyet kan du søke etter nærliggende trådløse nettverk og få applikasjonen til å fortelle deg hvilke kanaler som er minst trafikkerte. Flotte og oversiktlige grafer gjør det enkelt å få oversikt raskt. Det finnes mange ulike grafer å velge mellom, men de to mest essensielle er kanal- og signalstyrkegrafen.

Hvis du kun er interessert i et raskt svar, kan applikasjonens rangeringsfunksjon benyttes. Denne funksjonen vil automatisk rangere aktuelle kanaler etter belastning. Det er bare å stille inn ruteren etter kanalen med høyeste rangering.

Ofte kan det også være hensiktsmessig å foreta signalmålinger for å finne en mer optimal plassering av selve ruteren. Hvis du ikke husker signalverdiene fra for eksempel første etasje, kan applikasjonens innebygde skjermbildefunksjon komme hendig. Ved hjelp av denne funksjonen kan du ta og lagre et skjermbilde med verdiene fra for eksempel første etasje som du senere kan hente frem og sammenlikne med verdiene fra andre etasje.

Uavhengig om du sliter med nettverket ditt eller er bare interessert i å optimalisere det trådløse nettverket ditt, kan denne applikasjonen være nyttig. WiFi Analyzer er gratis og annonsene som vises nederst i skjermbildet kan til og med skrus av.

WIFI ANALYZER
Pris: Gratis
Internett: goo.gl/Kdhqr

Les om:

Mobilitet